Hlavní obsah

Zelenka vystřílel Dukle vítězství v halovém turnaji v Riese

RIESA

Druholigová Dukla Praha vyhrála halový fotbalový turnaj v německé Riese. Ve finálovém utkání porazili Pražané bundesligovou Chotěbuz 2:1 na penalty, zápas skončil 3:3. Všechny góly Dukly v závěrečném duelu dal zkušený kanonýr Luděk Zelenka, který také s osmi trefami vyhrál tabulku střelců.

Foto: Dukla Praha

Fotbalisté druholigové Dukly - zleva: Jiří Novotný, Luděk Zelenka a Patrik Gedeon

Článek

Dukla ve finále oplatila Chotěbuzi porážku 1:3 ze základní skupiny, v dalším zápase porazila Lokomotivu Lipsko 6:3 a v semifinále 5:1 tým bundesligových veteránů Global United. V utkání o celkové prvenství nezlomil Pražany ani průběžný stav 1:3.

O poznání hůře se vedlo druhému českému zástupci, fotbalistům Plzně. Ti totiž v úvodním utkání skupiny podlehli druholigovému Duisburgu 1:2 a i když po remíze 2:2 s Global United mohli ještě doufat v postup, jejich naděje zhasil výsledek posledního zápasu. Global United totiž s Duisburgem uhráli výsledek 3:4 a zásluhou o gól lepší střelecké bilance postoupili.

Plzeň poslala do Saska rezervní tým, doplněný několika mladíky z elitního výběru, který zahájí přípravu až v neděli. V kabině by se měl ukázat poprvé i téměř dvoumetrový slovenský stoper Tomáš Hájovský, který by měl přestoupit z druholigového Sokolova.

Reklama