Hlavní obsah

Messi vybral Čecha do nejlepší jedenáctky roku

BARCELONA

Český brankář Petr Čech patří do nejlepší jedenáctky fotbalistů za uplynulý rok. Alespoň podle mínění jednoho z nejlepších hráčů současnosti Argentince Lionela Messiho, který Čecha zařadil do své ideální sestavy v anketě oficiálních stránek evropské fotbalové unie UEFA.

Článek

"Je velmi dobrý na čáře i při vybíhání na zachycení přihrávek. Má velmi jisté ruce," vysvětlil svou volbu útočník Barcelony, který však při výběru zapomněl sám na sebe. V útoku dal přednost krajanovi Sergiu Agüerovi z Atlétika Madrid a Waynu Rooneymu z Manchesteru United. Nevybral ani portugalského držitele Zlatého míče Cristiana Ronalda.

Messi vybíral z hráčů, které nominoval server uefa.com do ankety, v níž budou volit nejlepší jedenáctku sezony návštěvníci stránek. Vedle Čecha se z českých fotbalistů do nominace vešel i stoper Tomáš Ujfaluši.

Ideální jedenáctka za rok 2008 podle Lionela Messiho:
Čech (Chelsea) - Maicon (Inter), Ferdinand (Manchester United), Puyol (Barcelona), Van Bronckhorst (Feyenoord) - Zanetti (Inter), Xavi (Barcelona), Fabregas (Arsenal), Iniesta (Barcelona) - Agüero (Atlético Madrid), Rooney (Manchester United). Trenér: Ferguson (Manchester United).

Reklama

Související témata: