Hlavní obsah

Bohemians rozdrtili Spartu a ve finále si zahrají s Boleslaví

PRAHA

Po roční přestávce si druholigoví fotbalisté Bohemians 1905 na halovém turnaji Fortuna Víkend šampionů v libeňské O2 areně znovu zahrají o prvenství. Vítěz premiérového ročníku z roku 2007 v neděli v semifinále nečekaně rozdrtil v pražském derby Spartu 7:2 a v odpoledním finále si zahraje s Mladou Boleslaví, která zdolala Liberec 4:1.

Článek

Sparta v sobotu vyhrála svoji skupinu, ale proti vršovickému týmu roli favorita nepotvrdila. "Klokanům" hodně pomohl povedený úvod, během nějž rychle získali dvougólové vedení. Mladík Zeman sice stihl brzy snížit a vzápětí mohl vyrovnat nejlepší střelec sobotního programu turnaje Wilfried, ale to bylo ze strany letenského týmu vše.

Ještě do poločasu zvýšil zblízka Adam a po změně stran rozjeli Bohemians brankostroj, na který sparťanská obrana vůbec nestačila. Lídr druholigové tabulky přidal další čtyři góly a v poklidu dokráčel do finále. Převahu měli Vršovičtí také mezi fanoušky, kteří se nakonec dočkali i vytoužené trefy v podání brankáře Sňozíka.

Také v druhém semifinále uspěl hůře postavený celek ze sobotního programu. Opatrný zápas Liberce s Mladou Boleslaví nabral vyšší tempo až po krásné Sylvestreho střele z dálky, na niž ještě do poločasu navázal Mendy. Stejný hráč po pauze zvýšil druhým gólem v utkání už na 4:0, čestný liberecký úspěch zaznamenal Vulin.

Fortuna víkend šampiónů:
Semifinále:
Sparta Praha - Bohemians 1905 2:7 (1:3)
Branky: 7. Zeman, 28. Matušovič z pen. - 5. a 23. Škoda, 3. Augustín, 10. Adam, 19. Moravec, 22. Růžička, 26. Sňozík z pen.
Slovan Liberec - Mladá Boleslav 1:4 (0:2)
Branky: 24. Vulin - 15. a 22. Mendy, 11. Sylvestre, 19. Kalina.
O 7. místo:
Viktoria Žižkov - Austria Vídeň 8:2 (5:1)
Branky: 2., 3., 17. a 18. Bae, 12. Hottek, 14. Novotný, 15. Vaculík, 29. Švancara z pen. - 2. Metz, 28. Sun.

Reklama

Související témata: