Hlavní obsah

Druhým čtvrtfinalistou Tipsport ligy se stalo Ústí nad Labem

PRAHA

Po fotbalistech Brna postoupilo do čtvrtfinále Tipsport ligy překvapivě také druholigové Ústí nad Labem, které dnes porazilo 3:1 Teplice. Se soupeřem z nižší soutěže klopýtl i Jablonec, jenž podlehl 0:1 Dukle Praha, a po remíze 1:1 s Mostem také fotbalisté Kladna.

Foto: Viktoria Plzeň/Jaromír Pech

Radost útočníka Plzně Adama Varadiho (vlevo) po gólu - ilustrační foto.

Článek

Ústí zajistil výhru především dobrý výkon po několikanásobném střídání soupeře, které využili k rozhodujícím zásahům Nádeníček s Karlíkem. "Bylo znát, že je Ústí v docela jiné fázi přípravy. Na našich hráčích byla znát velká únava," mínil po utkání teplický mluvčí Petr Heidenreich. V sestavě Teplic se i podruhé v zimní lize objevil levý obránce Alexandros Theodosiadis, jemuž končí desetidenní testování. "Zítra si sedneme a vyhodnotíme další postup," řekl Heidenreich.

Kladno nestačilo už na druhého soupeře ve skupině a může definitivně zapomenout na boj o dobré umístění. Proti Mostu sice poslal trenér Martin Hřídel do boje i stopera Pavla Drska, který by se mohl stát novou posilou Středočechů. V době, kdy soupeř vyrovnal na konečných 1:1, už nebyl Drsek na hřišti, protože byl v poločase stejně jako další hráči střídán.

Jablonec sehrál proti Dukle smolný zápas. Po celou dobu byl aktivnější, měl i řadu slibných možností, ale selhal v nich. Minutu před koncem za to byl potrestán, když po jednom z brejků vstřelil útočník Blaha vítězný gól.

V souboji ligových týmů porazila Viktoria Plzeň mužstvo Příbrami 1:0 a díky anulovaným zápasům Slavie Praha má jako jediný celek ve skupině A na svém kontě body a současně blízko k postupu. Ten si zajistí, pokud v neděli zdolá Bohemians 1905.

Západočechům zajistil nejtěsnější výhru útočník Adam Varadi, který se trefil minutu před poločasem. Plzeň nasadila do zápasu i brazilského stopera Ramona, ale kvůli špatné kondici ho trenér Pavel Vrba po půlhodině stáhl ze hry.

Ve dvou zápasech "slovenské" skupiny E si přiblížil postup Inter Bratislava, který porazil Nitru 2:1. Jediným českým účastníkem skupiny je druholigové Slovácko, které ještě může Inter připravit o první místo. Muselo by vyhrát vzájemný duel, který v sobotu skupinu uzavře.

Zimní fotbalová Tipsport liga:
Skupina A:
Viktoria Plzeň - FK Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 44. Varadi. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Koval.
Plzeň: Poštulka (46. Houdek) - Limberský, Navrátil, Ramon (30. Halama), Jiráček (46. Lecjaks) - Kolář (58. Paulo Rodrigues), Trapp (46. Rada), Horváth, Petržela - Varadi (70. Blažek), Krbeček (46. Mlika).
Příbram: Hruška (46. Rondzik) - Plašil, Müller (46. Novák), Ševr, Pleško - Klesa (46. Šmejkal), Tarczal, Borek, Mojdl (46. Kalabiška) - Huňa, M. Štochl (46. Brožík).
Skupina B:
Baumit Jablonec - Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 89. Blaha.
Sestava Jablonce: Zich - Hozda (46. Zábojník), Pavlík, Papaz, Krejčí - Michálek, Loučka (46. Eliáš), Valenta, Hloušek - Lafata (46. Vukovič), Mešanovič.
Skupina C:
Baník Most - SK Kladno 1:1 (0:1)
Branky: 67. Štumpf - 37. Gross. Rozhodčí: Štěrba. Diváci: 50.
Sestava Kladna: Kostolanský - Bartoš (46. Holub), Drsek (46. Dubský), Beneš, Hajník - Cigánek (46. Hlava), Gross, Šisler (60. Szabo), Zoubele (60. Mašanský) - Zachariáš (60. Šilhan), Bartek.
FK Teplice - FK Ústí nad Labem 1:3 (0:1)
Branky: 53. Vondrášek - 27. Zvonek, 68. Nádeníček, 80. Karlík. Rozhodčí: Košec. Diváci: 80.
Sestava Teplic: Slavík - Matula (75. Smejkal), Lukáš, Klein, Theodosiadis (65. Bartoš) - Verbíř, Doležal, Breite (65. Ljevakovič), Gašparík (65. Stožický) - Vachoušek, Vondrášek (65. Jindráček). Trenér: Plíšek.
Skupina E:
Artmedia Petržalka - Slovácko 0:0, Nitra - Inter Bratislava 1:2 (1:1).

Reklama

Související témata: