Hlavní obsah

Navrátilec Drsek by byl pro fotbalové Kladno ternem

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalové Kladno se v populární zemní Tipsport lize vytáhlo. V děčínské skupině totiž rozstřílelo Teplice 4:1 a naznačilo, že na jaře bude chtít v nejvyšší soutěži o přežití bojovat. Zvláště, jestliže se mu povede v kádru udržet Pavla Drska, který se vrátil ze zahraničního angažmá, s Kladnem se momentálně připravuje a v sobotním duelu proti Teplicím jeho obranu vyztužil.

Článek

Kladenský kouč Martin Hřídel si Drskovu přítomnost ohromně pochvaluje. „Je zatím moc brzy mluvit o tom, zda nám na jaře pomůže, protože má hned několik nabídek. Ale kdyby jeho angažmá vyšlo, vyřešili bychom tím náhradu za Killara. Proti Teplicím podal bezchybný výkon, jeho přítomnost v našich zadních řadách byla znát, navíc by se samozřejmě uplatnit jako výtečný hlavičkář,“ glosoval trenér Středočechů Drskovu přítomnost.

Kladenský odchovanec Drsek koketoval s návratem do české ligy už v létě, kdy se o něho zajímala pražská Sparta, ale z angažmá bývalého stopera Duisburgu a Bochumi sešlo, takže zakotvil v řeckém Panioniosu Atény. „Jsem s Kladnem domluven, že do 31. ledna počkáme a pak se budeme bavit o mém případném setrvání,“ nechal se slyšet Drsek.

V bráně Severočechů se objevil Hroš

Rovněž Teplice vyzkoušely v duelu s Kladnem novou akvizici. V bráně Severočechů se totiž objevil Josef Hroš, jenž přišel na testování z bratislavského Interu. Čtyřmi inkasovanými góly však po utkání příliš nadšen nebyl.

Dva další sobotní zápasy Tipsport ligy skončily nerozhodně. V pražské skupině remizovali druholigoví Bohemians 1905 s Příbramí a uchovali si tak naději na postup do čtvrtfinále, v severočeské skupině se v duelu o mistra Ještědu rozešel smírně Liberec s Jabloncem. V brněnské skupině pak měl Beránkův tým navrch nad Dubnicí.

Fotbalisté druholigového Ústí nad Labem potvrdili výborné výkony v zimní Tipsport lize a bez ztráty bodu vyhráli děčínskou skupinu C. Stoprocentní bilanci jim v sobotu zajistila výhra nad Mostem 4:1, o kterou se postarali především mladíci Pilík a Nádeníček. Každý se trefil jednou z přímého kopu a druhý gól přidal ze hry.

Po sobotních zápasech má již šest klubů jistou účast ve čtvrtfinále Tipsport ligy. Mezi posledních osm týmů postoupili fotbalisté Brna, Žižkova, Ústí nad Labem, Interu Bratislava, Žiliny a Slovácka.

Skupina B
Liberec - Jablonec n.N. 1:1 (1:1)
Branky: 19. Dohnálek - 32. Zábojník. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Černý. ŽK: Polák (Liberec). Diváci: 250.
Liberec: Zlámal - Kelič (46. Liška), Holeňák, R. Dejmek (46. Polák), Janů (46. Vlasko, 67. Radzinevičius) - Dohnálek, Gebre Selassie, Dort, Pietruszka - Blažek (72. Vulin), Nezmar (46. Smetana). Trenér: Škorpil.
Jablonec n.N.: Špit (46. Zich) - Zábojník (46. Hamouz), Pavlík, Homola (46. Eliáš), Krejčí - Papaz, Loučka (46. Michálek), Valenta, Hloušek - Černý (63. Vošahlík), Mešanovič (46. Lafata). Trenér: Komňacký.
Viktoria Žižkov - Dukla Praha 3:3 (1:1)
Branky: 75. a 83. Vaculík obě z pen., 44. Naumov - 7. Blaha, 60. Zelenka, 68. Šmíd.
Žižkov: Drápela - Houžvička (17. Hřebeček), L. Hruška, Mores, Hottek (46. Folwarczny) - Vaculík (85. Biško), Jareus, Pokorný (46. Pe He-min), Čermák - Ujec (62. Novák), Naumov (46. Bukač).
Skupina C:
Teplice - Kladno 1:4 (0:1)
Branky: 54. Verbíř z pen. - 48. a 87. Mašanský, 10. Šilhan, 72. Zachariáš. Rozhodčí: Štěrba. Diváci: 60.
Teplice: Hroš - Merzič (41. Vidlička), Lukáš, Klein, Rosa (73. Matula) - Verbíř (60. Hašek), Doležal, Ljevakovič, Gašparík - Vachoušek, Jindráček (46. Vondrášek). Trenér: Plíšek.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Gross (46. Beneš), Drsek, Hajník - Mašanský, Szabo (46. Hlava), Dubský (46. Šísler), Holub (44. Bartek) - Šilhan (46. Zachariáš), Dvořák (46. Cigánek). Trenér: Hřídel.
Most - Ústí nad Labem 1:4 (1:3)
Branky: 25. Frnoch - 21. a 37. Pilík, 41. a 81. Nádeníček. Diváci: 50.
Skupina A:
Bohemians 1905 - 1. FK Příbram 1:1 (1:1)
Branky: 40. Adam - 10. Brožík. Rozhodčí: Franěk.
Příbram: Krbeček - Šmejkal (68. Plašil), Müller, J. Štochl (46. Tshiabola), Mojdl (46. Pleško) - Klesa (46. Fantiš), Tarczal, Nechvátal, Kalabiška - Brožík (75. De Oliveira), M. Štochl (79. Oguzhan).
Skupina D:
1. FC Brno - Dubnica 1:0 (0:0)
Branka: 69. Šural. Rozhodčí: Mikel - Filgas, Kubáň.
Brno: Lejsal (46. Hladký) - Švejnoha, Trousil, Živný, Okleštěk - Smutný (46. Čoupek), Hanák, Mareček, Lira - Borák, Šural.
Skupina E (Bratislava):
Artmedia Petržalka - Nitra 1:0 (0:0), Slovácko - Inter Bratislava 0:0.
Skupina F (Žilina):
Banská Bystrica - Žilina 1:2 (0:1), Ružomberok - Vítkovice 2:0 (1:0).

Reklama

Související témata: