Hlavní obsah

Slávisté tančili na Žofíně, zpíval jim k tomu Jablonský

PRAHA

Sobotní večer patřil na pražském Žofíně slávistům, konal se tam totiž již druhý Slávistický bál. Společenské akce se zúčastnili hráči A-mužstva i realizační tým v čele s trenérem Karlem Jarolímem. Večerem provázeli pánové Roman Ondráček a Miloš Pokorný, alias Těžkej Pokondr. Hudební premiéru zažil před stovkami diváků záložník Tomáš Jablonský, jenž zpíval a doprovázel se na klávesy.

Článek
Fotogalerie

„V takovém počtu diváků to pro mě bylo první vystoupení. V minulosti jsem hrál maximálně pro známé nebo v rodinném kruhu,“ svěřil se jednadvacetiletý debutant, který na klávesy hraje teprve něco přes rok a vůbec neumí noty. „Hudební vzdělání nemám, ale ve škole mně hudebka vždycky šla,“ zavzpomínal.

Na pódiu usedl za klávesy a zahrál své dvě písničky, které do té doby neměl nikdo možnost slyšet a za svůj výkon sklidil aplaus. Nadšení byli především jeho spoluhráči, kteří okupovali první řady hned pod pódiem.

Pěvecky se převedl i současný kustod sešívaných Jiří Strnad, jenž se svou někdejší kolegyní Petrou Zámečníkovou nazpíval hit Lítáme v tom. K tanci hrál orchestr Karla Vlacha a zlatým hřebem bylo vystoupení slavíka Petera Nagyho.

Večeře se Šmicerem stála 26 tisíc

Zpestřením byla módní přehlídka, které se účastnili vybraní hráči týmu včetně Vladimíra Šmicera, Mickaela Tavarese či Dušana Šventa. Následovala aukce, jejíž výsledek putoval na dobročinné účely. Dražily se večeře s hráči i trenéry. Největší zájem byl o setkání s Vladimírem Šmicerem a Zdeňkem Šenkeříkem, nejvyšší nabídka se zastavila na částce 26 tisíc korun a postaral se o ni obránce červenobílých David Hubáček. Večeře s Karlem Jarolímem a Pavlem Řehákem vyšla jednoho z hostů na 10 000 korun.

Dražil se také slávistický obraz Juraje Jakubiska, jehož cena se vyšplhala až na 50 tisíc. Nechyběla ani tradiční tombola, ve které mohli návštěvníci plesu vyhrát například zájezd na ostrov Gran Canaria či slávistického plyšového medvěda v nadživotní velikosti.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články