Hlavní obsah

Soukup zůstává trenérem egyptské fotbalové dvacítky

KÁHIRA

Český fotbalový trenér Miroslav Soukup dál povede egyptskou reprezentaci do 20 let, přestože se v minulých dnech spekulovalo o jeho možném odvolání poté, co s týmem na mistrovství Afriky ve Rwandě nepostoupil ze základní skupiny. Při nedělním jednání s vedením národního svazu dostal Soukup důvěru a mužstvo by měl koučovat až do říjnového mistrovství světa do 20 let, které hostí právě Egypt.

Článek

Podle Soukupa při dlouhé debatě s funkcionáři vůbec nepřišla řeč na to, že by měl odstoupit, což jej potěšilo. "Docela mě překvapilo jejich hodnocení. Spíš jsme jen diskutovali o mých představách na další období," řekl dnes ČTK Soukup. "Každopádně z toho nevyplynulo, že bychom se v nejbližší době měli bavit o mém odvolání," poznamenal Soukup, který na předloňském mistrovství světa dvacítek v Kanadě dovedl český tým k senzačnímu stříbru.

Třiačtyřicetiletý trenér v neděli na schůzce podrobně analyzoval příčiny neúspěchu mladých Egypťanů. Také navrhl, co v dalších měsících v přípravě zlepšit, aby se na šampionátu v domácím prostředí zklamání neopakovalo.

"Potěšilo mě, že jsme se shodli na některých důvodech toho, proč nám to úplně nevyšlo. Na svazu mi řekli, že se budou snažit splnit všechny moje plány, jak je mám navržené před mistrovstvím světa. Půjde o to, abychom tu přípravu co možná nejvíce zkvalitnili," uvedl Soukup.

Termínový kalendář jeho týmu bude před mistrovstvím pořádně nabitý, Soukup počítá s řadou turnajů i soustředění. V březnu ho čeká prestižní přípravný duel v Egyptě proti české dvacítce, svůj tým vezme i na tréninkové kempy do Jižní Koreje, Nizozemska, Francie, Itálie či Anglie, v plánu je také výjezd do Jižní Ameriky. "Hlavní bude, abychom narazili na kvalitní soupeře a odehráli těžké zápasy. Před africkým šampionátem nám tato konfrontace chyběla a doplatili jsme na to," řekl Soukup.

Reklama

Související témata: