Hlavní obsah

Ivan Hašek: Otázku kandidatury na předsedu budu řešit třeba za čtrnáct dní

Trenéra dubajského klubu Al Ahlí Ivana Haška (45) si přeje nejen většina fotbalových fanoušků, ale i zástupců okresů a klubů za předsedu českomoravského fotbalového svazu. On sám možnost kandidatury připouští, ale v rozhovoru pro Právo zdůraznil, že se nyní soustředí na práci v klubu. Kandidaturu bude zvažovat později a nebo i brzy...

Článek

Sledujete dění v českém fotbale?

Soustředím se na práci v klubu Al Ahlí, ale samozřejmě informace mám.

Je pravda, že jste potvrdil Ladislavu Čičmancovi svoji kandidaturu na předsedu ČMFS nebo má pravdu druhá strana, která tvrdí, že o tuto funkci nemáte zájem?

Platí to, co jsem řekl už na podzim. Nyní se plně koncentruji na klub. Nikomu jsem ohledně kandidatury nic stoprocentně neslíbil, ale také jsem neřekl, že o ni nemám zájem. To je úplný nesmysl. Teď jsem pod smlouvou a nic řešit nebudu. Nebylo by to seriózní. Chci udělat maximum pro úspěch Al Ahlí. Určitě budu otázku kandidatury řešit včas, abych stihl stanovené termíny. Prosím, aby to bylo v Česku respektováno.

To znamená po skončení sezóny v Dubaji, tedy v dubnu?

Může to být třeba už za čtrnáct dní.

Jak to myslíte?

Tady dvakrát prohrajete a jste jako trenér volný.

Váš klub Al Ahlí je ale druhý v ligové tabulce a ve hře je i v poháru...

To nic neznamená. Startuje druhá část soutěže. Do konce zbývá dvanáct kol a deset klubových trenérů má za úkol vyhrát ligu, poháry, pak Ligu mistrů, zkrátka všechno, co se dá. Cokoliv jiného může být bráno majiteli jako neúspěch a letí.

Což když přijde nová nabídka z arabského světa nebo zajímavá z Evropy?

Nějaké nabídky mám, ale opravdu teď nic neřeším. A už vůbec jsem nikde nic nepodepsal. Plně se věnuji práci v Al Ahlí.

Měli jste hrát se Slavií, ale nakonec k tomu nedošlo, co bylo příčinou?

Dlouho dopředu jsme manažerovi, který tady Slavii zajišťoval program, oznámili, že v té době jsme na soustředění v Kataru. Vrátili jsme se až v sobotu v noci. On jim to ale řekl až po příletu sem. Sehnal jim jiného soupeře, Lokomotiv Taškent, který Slavia porazila 4:0. Na utkání jsem se byl podívat a popovídal jsem si s lidmi, které rád vidím. S Vláďou Šmicrem jsme byli i v obchodním domě. Mají málo volného času, hodně trénují. Podmínky tu jsou ideální.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín