Hlavní obsah

Levý dostal nabídku ze Súdánu, měl by trénovat Pouštní jestřáby

PRAHA

Samotný ministr sportu Súdánu kontaktoval českého trenéra Stanislava Levého s nabídkou angažmá u fotbalové reprezentace největší africké země. „Zatím ale šlo jen o první námluvy po telefonu,“ brání se Levý prozradit bližší podrobnosti, přesto přiznává, že by ho práce u národního mužstva Súdánu lákala. „Žádný reprezentační celek světa se jen tak neodmítá,“ poznamenává.

Článek

Pro padesátiletého Stanislava Levého, jenž si stále líže rány z nepovedeného podzimního angažmá v ligovém Zlíně, byla nabídka z Chartúmu samozřejmě překvapením.

„Zatím šlo ale opravdu jen o první telefonické kontakty. Dohodli jsme se, že mně ze Súdánu pošlou písemně své představy, informace o mužstvu a několik videozáznamů z posledních zápasů, já je prostuduji a případně se poletím do Chartúmu podívat, abychom se mohli bavit dál,“ nakonec se přece jen rozpovídal Stanislav Levý.

Netajil ani, že se sám začal shánět po informacích o súdánském fotbale. „Obrátil jsem se na některé spoluhráče a kolegy, s nimiž jsem hrával v Německu a kteří do styku se súdánským fotbalem přece jen přijdou. První obrázek jsem si už udělal,“ svěřil se někdejší hráč Bohemians, ale také Blau-Weiss a TeBe Berlín.

Angažmá u „Pouštních jestřábů“, jak se reprezentaci Súdánu na černém kontinentu říká, by pro něho byla lákavá. „I třeba proto, že z první fáze africké kvalifikace o postup na mistrovství světa 2010 už Súdán postoupil do druhé, kde má ve skupině za soupeře Mali, Ghanu a Benin. Vstoupí do ní 28. března na domácí půdě proti Mali,“ má Levý nastudován jízdní řád kvalifikačních bojů.

Na trenérské lavičce Súdánu seděl až dosud domácí kouč Mohamed Mazda, který po nezdaru na loňském Africkém poháru národů vystřídal dalšího súdánského trenéra Mohameda Abdallaha. Reprezentaci tvoří jen hráči dvou nejlepších súdánských klubů - Al Hilalu a Al Merreikhu.

Pokud by Levého angažmá v Súdánu vyšlo, stal by se po Karlu Brücknerovi (Rakousko), Dušanu Fitzelovi (Malta) či Milanu Máčalovi (Bahrajn) dalším českým trenérem u zahraniční reprezentace.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články