Hlavní obsah

První muž světového fotbalu Blatter přijede do Prahy, chce vidět i Klause

PRAHA

Předseda FIFA Sepp Blatter se chystá na návštěvu do Prahy. Už na přelomu února a března by měl přiletět na dvoudenní návštěvu České republiky, kde bude chtít zřejmě lobovat pro svou vizi pravidla 6+5, tedy šesti domácích hráčů a maximálně pěti cizinců v jednom mužstvu. „Je to ovšem jen naše domněnka,“ nechal se slyšet generální sekretář ČMFS Rudolf Řepka.

Článek

První muž světového fotbalu prosazuje svou vizi na toulkách celým světem a návštěva Prahy nebude zřejmě výjimkou. „Už proto, že Česká republika předsedá Evropské unii,“ prozradil generální sekretář Rudolf Řepka a netajil, že postoj tuzemského fotbalu k této otázce je hodně skeptický.

„Moc nevěříme, že by Blatter svou vizi v dnešní fotbalové Evropě prosadil. Ale třeba to zvládne, jako zvládl jiné věci,“ krčil rameny Řepka, podle něhož bude součástí Blatterovy návštěvy i přijetí u prezidenta republiky Václava Klause.

Blatterova návštěva není ovšem jedinou diplomatickou aktivitou českého fotbalu v letošním roce. Začátkem října se totiž v Praze uskuteční zasedání výkonného výboru UEFA. „Předsedovi UEFA Platinimu se při návštěvě loni v listopadu u nás líbilo a projevil přání, aby se v Praze sešla evropská fotbalová exekutiva. Nebude nás to stát ani korunu, na diplomatickém poli si naproti tomu připíšeme plusové body,“ podotkl Řepka.

Reklama

Související témata: