Hlavní obsah

Útočník Eduardo si po těžkém zranění zahraje za Chorvatsko

ZÁHŘEB

Chorvatský fotbalový útočník Eduardo da Silva, který loni v únoru utrpěl otevřenou zlomeninu levé nohy, nastoupí za národní tým ve středečním přípravném zápase s Rumunskem. V pondělí to oznámil trenér chorvatských fotbalistů Slaven Bilič.

Článek

Eduardo první zápas po hrůzostrašném zranění odehrál 21. ledna za béčko Arsenalu proti rezervě Stoke City. Od té doby nastoupil k několika dalším utkáním za druhý tým londýnského klubu, ale v nedělním zápase Premier League proti Tottenhamu zůstal ještě jen na lavičce.

Nyní ho po roce čeká návrat do vrcholového fotbalu. "Poté, co jsem mluvil s trenérem Arsenalu Arsenem Wengerem a viděl jsem jejich tréninky, si jsem jistý, že Eduardo je ve skvělé formě. Dostane prostor v Bukurešti, i když nebude v základu," řekl Bilič.

Podle něj může být středeční utkání klíčové pro návrat pětadvacetiletého fotbalisty do bývalé formy. "Mně i Wengerovi je jasné, že už se nemůže zlepšovat jen z tréninku. Potřebuje zápasovou kondici," uvedl kouč.

Před zápasem ještě musel jmenovat nového kapitána, protože Niko Kovač v lednu oznámil ukončení reprezentační kariéry. Pásku od něj převezme jeho bratr Robert Kovač.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín