Hlavní obsah

FIFA zvažuje zvýšení počtu střídajících a prodloužení přestávky

NEWCASTLE

Poločasová přestávka by v budoucnu nemusela trvat tradiční čtvrthodinu, ale dvacet minut. V prodloužení by týmy mohly střídat i počtvrté a nikoli jen třikrát jako dosud. To jsou dva nejvýznamnější návrhy na úpravu fotbalových pravidel, které bude 28. února projednávat pravidlová rada FIFA na svém zasedání v Severním Irsku.

Článek

Návrh na prodloužení přestávky je zdůvodňován tím, že na velkých stadiónech může dnes cesta do šatny a zpátky na hřiště zabrat většinu přestávkového času. Rada také posoudí zkušenosti z testování dvou zvláštních asistentů rozhodčího. Ti při kvalifikačních turnajích ME do 19 let měli za úkol výlučně sledovat situace před brankami.

Program schůzky tvůrců fotbalové legislativy, která se uskuteční v severoirském přímořském letovisku Newcastle, byl v úterý zveřejněn na internetové stránce FIFA.

V osmičlenné radě, která už od roku 1886 jako jediná může měnit fotbalová pravidla, má zastoupení každý ze čtyř britských národních svazů a čtyři další další hlasy má ostatní svět. Pro přijetí změny je třeba šesti hlasů.

Reklama