Hlavní obsah

Od pátku mohou fanoušci kupovat lístky na fotbalové MS

JOHANNESBURG/PRAHA

V pátek v pravé poledne bude zahájen prodej vstupenek na fotbalové mistrovství světa v roce 2010 v Jihoafrické republice. Zájemci se o lístky na nejprestižnější fotbalovou akci mohou hlásit prostřednictvím internetových stránek Mezinárodní fotbalové federace www.fifa.com.

Článek

Šampionát čítá 64 zápasů, k dispozici celkem bude okolo tří miliónů vstupenek. V první vlně však mohou fanoušci usilovat jen o 740 000 vstupenek.

Čeští fanoušci mohou zakoupit i vstupenky na zápas české reprezentace. Pokud se národní tým nakonec na šampionát nekvalifikuje, budou jim peníze vráceny.

Nejlevnější vstupenka vyjde na 20 dolarů (450 korun), naopak nejdražší lístek na finálový zápas stojí až 900 dolarů (20 320 Kč).

První etapa prodeje skončí 15. dubna a po ní bude žadatel vyrozuměn, zda se svým požadavkem uspěl, či nikoliv. Druhá etapa, v níž se budou prodávat vrácené lístky stylem last minute, proběhne od 4. května do 16. listopadu. Od 5. prosince do 22. ledna 2010 bude probíhat třetí fáze a čtvrtá pak 9. února až 7. dubna.

Reklama