Hlavní obsah

Národní fotbalový stadion na Slovensku ohrožuje hospodářská krize

BRATISLAVA

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že jeho vláda má v období hospodářské krize jiné priority, než výstavbu slibovaného národního fotbalového stadionu v Bratislavě. "Chceme, aby měla reprezentace důstojný stánek, ale toto není dnes prioritou. Po skončení krize se o tom můžeme bavit," uvedl Fico. Národní fotbalový stadion by měl vyrůst na místě stadionu Slovana Bratislava na Tehelném poli.

Článek

"Bez účasti vlády není možné stadion postavit," reagoval prezident fotbalového svazu František Laurinec, podle něhož není možné uvažovat o tom, že stadion postaví pouze soukromý investor. Majitelem fotbalového Slovanu je finační skupina J&T, která by se měla rovněž spolupodílet na výstavbě národního stadionu.

Finanční skupina J&T zcela nevyloučila ani variantu, že by se pustila do výstavby stadionu bez účasti vlády. Podle mluvčího J&T Maroše Sýkory je tato varianta zatím pouze v teoretické rovině a může se uskutečnit jen za předpokladu, že by J&T získala dostatečné garance vlády, která by po skončení krize svůj podíl splatila.

Podle původních plánů měl nový stadion s kapacitou 35 tisíc diváků stát už letos. Stadion však nestojí a na základě současné situace je možné konstatovat, že tak brzo stát ani nebude. Lídr slovenské fotbalové ligy Slovan Bratislava odehraje svá domácí utkání na starém stadionu, který však pro mezinárodní zápasy už nevyhovuje.

Slovenská reprezentace tak odehraje své kvalifikační zápasy pravděpodobně v Žilině nebo na bratislavském stadionu Interu.

Reklama

Související témata: