Hlavní obsah

S Brücknerem končí také Herzog, Kocian by rád pokračoval

S érou Karla Brücknera skončilo u rakouské fotbalové reprezentace také působení asistenta Andrease Herzoga, jenž pracoval už s předchozím koučem Josefem Hickersbergerem. U národního týmu by naopak rád pokračoval Brücknerův druhý asistent Ján Kocian.

Článek

Odchod zkušeného českého kouče Herzoga příliš nepřekvapil. "Stále visela ve vzduchu otázka, jak si bude věřit zdravotně. A někdo takový jako Brückner si nepotřebuje nechat říkat, že ho proti Rumunsku čeká klíčový zápas," uvedl stotřinásobný rakouský reprezentant.

Brückner se ocitl po posledních neúspěších pod velkým tlakem a hovořilo se o tom, že úvodní letošní kvalifikační zápas 1. dubna proti Rumunsku bude pro jeho budoucnost rozhodující.

Rekordman v počtu startů za rakouskou reprezentaci Herzog byl u týmu od roku 2006 a po Brücknerově odchodu si řekl dost. "Byl jsem dotázán, zda si dovedu představit, že zůstanu asistentem, ale to jsem odmítl. Tři roky v téhle pozici mi stačily," uvedl čtyřicetiletý Herzog, jehož nový prezident svazu Leo Windtner označil za "personální rezervu v Rakousku".

Bývalý záložník dostal již dříve nabídku stát se v létě trenérem nově zřízeného národního mužstva do 16 let. "To by mě určitě bavilo. Rozhodnu se v nejbližších dnech," řekl Herzog.

Na rozdíl od něj doufá v pokračování působení u reprezentačního A-týmu Brücknerův slovenský asistent Kocian. "V minulých měsících jsem s mužstvem pracoval, mám smlouvu do konce roku a rád bych zůstal. Ale není to tak, že bych se stavěl do první řady a říkal, že zachráním rakouský fotbal," dodal československý Fotbalista roku 1990.

Devětašedesátiletý Brückner se po sedmi měsících dohodl na ukončení práce u rakouské reprezentace minulý týden, rakouská strana jeho odchod oznámila v pondělí.

Reklama

Související témata: