Hlavní obsah

Rakouský svaz trvá na tom, že se o Brücknerovi rozhodlo v pondělí

VÍDEŇ

Rakouský fotbalový svaz trvá na tom, že se o ukončení působení trenéra Karla Brücknera u národního týmu rozhodlo až v pondělí. Funkcionáři popřeli vyjádření českého kouče, který se podle svých slov na odchodu dohodl už minulý týden.

Článek

Bývalý kouč české fotbalové reprezentace v pondělí řekl, že se 23. února na osobním setkání se zástupci svazu dohodl na ukončení smlouvy k 28. únoru. Nový prezident svazu Leo Windtner to však oznámil až v pondělí 2. března s tím, že se rozhodlo po telefonickém rozhovoru s devětašedesátiletým koučem.

Rakouská média se pozastavovala nad tím, že ještě v sobotu šéf svazu informaci o Brücknerově odchodu zapíral, ale svaz trvá na tom, že tehdy to ještě nebylo definitivní. Generální ředitel svazu Alfred Ludwig agentuře APA řekl, že se minulé pondělí s Brücknerem sešel, ale šlo prý pouze o předběžné jednání svolané na Windtnerův pokyn.

"Šlo o získání informací, jestli budou, nebo nebudou potíže. Brückner věděl, že nemůžeme nic dohodnout a že nový prezident bude zvolen až 28. února. Dohodli jsme se, že mu neprodleně zavolá. Až po pondělním telefonátu bylo ukončení angažmá oficiální," vysvětlil.

Reklama

Související témata: