Hlavní obsah

Brazilec Ronaldo dostal po návratu k fotbalu do oka mikrofonem

SAO PAULO

Návrat k fotbalu po 13 měsících skončil pro slavného brazilského útočníka Ronalda bizarním zraněním oka, které mu způsobil jeden z novinářských mikrofonů. Dvaatřicetiletý bývalý nejlepší fotbalista světa nastoupil ve středu v dresu Corinthians na posledních 23 minut prvního kola Brazilského poháru na hřišti týmu Itumbiara a po patnácti letech se tak ve své rodné zemi představil v klubových barvách.

Foto: (AP Photo/EFE, Zipi)

Brazilec Ronaldo po přestupu do AC Milán

Článek

"Být zase na hřišti pro mě byl skvělý pocit," citovala Ronalda agentura AP. "Hlavou se mi honilo hodně věcí. Zranění bylo komplikované a musel jsem hodně přemýšlet, jestli ještě vůbec budu fotbal hrát. Teprve pak jsem se rozhodl bojovat o návrat v dresu Corinthians," dodal.

Dvojnásobný mistr světa hrál soutěžní zápas naposledy loni v únoru v dresu AC Milán, kdy si v utkání proti Livornu vážně poranil koleno. V prosinci se dohodl s klubem Corinthians ze Sao Paula a téměř čtvrt roku pracoval na svém návratu. Minulý týden se ovšem ocitl v centru dění i kvůli tomu, že po dni volna dorazil pozdě do týmového hotelu a dostal pokutu.

Ve středu Ronaldo se svou oblíbenou devítkou na zádech přišel na trávník v 67. minutě za stavu 2:0 pro Corinthians, který se už nezměnil. Podle agentury Reuters měl hvězdný fotbalista jen několik dotyků s míčem a ničím nezaujal. "Tohle byl jenom začátek. Chci hrát co nejvíc zápasů. Možná nezvládnu být ve všech, ale rozhodně se o to budu snažit," dodal Ronaldo.

Po závěrečném hvizdu ho ovšem ještě na hřišti obklopil hrozen více než dvaceti novinářů s kamerami a mikrofony. Jeden z nich trefil Ronalda do pravého oka, které mu následně oteklo. Stadion opustil rodák z Ria de Janeiro beze slova.

"Byl to dobrý debut. Pohyboval se dobře a zkoušel několik kliček," uvedl trenér Corinthians Mano Menezes, jenž ještě neví, zda slavného svěřence postaví do nedělního utkání šampionátu Sao Paulo proti úhlavním rivalům Palmeiras. "Budu s ním o tom mluvit a zjistím, jak se dnes cítil," dodal kouč na adresu autora rekordních 15 gólů na mistrovství světa.

Ronaldo se představil v brazilském klubovém fotbalu poprvé od roku 1994, kdy opustil Cruziero a vydal se do Evropy. Na starém kontinentu působil postupně v Eindhovenu, Barceloně, Interu Milán, Realu Madrid a AC Milán. Dvakrát získal Zlatý míč a třikrát vyhrál anketu FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice