Hlavní obsah

Po fotbalistovi Ronaldovi pojmenují plot, na který vylezl po gólu

SAO PAULO

Plot, na který vylezl při oslavách svého prvního gólu po návratu do Brazílie hvězdný brazilský fotbalista Ronaldo, se možná stane turistickou atrakcí. Představitelé klubu Corinthians chtějí pojmenovat zábranu "Fenoménův plot" podle přezdívky slavného útočníka "O Fenomeno".

Článek

Dvaatřicetiletý Ronaldo se dočkal prvního gólu po návratu do Brazílie v neděli ve svém druhém utkání za Corinthians. Trefou v nastaveném čase zajistil svému mužstvu remízu 1:1 proti největším rivalům Palmeiras a vyvolal mezi fanoušky vlnu nadšení. Při oslavách skočil na plot před jejich sektorem, a když ho extatičtí příznivci z druhé strany napodobili, bariéra oddělující hřiště od hlediště se částečně zhroutila.

Podle agentury AP považují šéfové stadiónu Ronaldův gól za tak důležitý, že dají plotu jméno podle jeho přezdívky, a očekávají, že se stane tahákem pro turisty.

Dvojnásobný mistr světa a rekordman v počtu gólů na šampionátech (15) Ronaldo se vrací k fotbalu po více než roce, během něhož se zotavoval z operace kolena, které si poranil při angažmá v AC Milán. Velkou pozornost vyvolal už jeho středeční debut, po němž ho zahrnuli novináři takovou pozorností, že dostal mikrofonem do oka a udělal se mu monokl.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín