Hlavní obsah

Zidane a Ronaldo znovu spolu? Brazílie chce šokovat fotbalový svět

PRAHA

Možná to nebude dlouho trvat a dvě fotbalové legendy Brazilec Ronaldo a francouzský míčový kouzelník Zinedine Zidane budou opět hrát v jednom týmu. Současné mužstvo brazilského útočníka Corinthians si totiž pohrává s myšlenkou zlákat z fotbalového důchodu také další bývalou hvězdu Realu Madrid.

Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Zinedine Zidane (vlevo) a Ronaldo před výkopem charitativního utkání.

Článek

Dlouho se spekulovalo o tom, že by se měl Zidane vrátit do Realu Madrid v pozici manažera nebo trenéra. Pokud by se brazilskému celku Corinthians povedlo nesmělé přání naplnit, musel by se návrat bývalého francouzského reprezentanta na Santiago Bernabeu odložit.

„Zidane je neuskutečnitelný sen...ale to samé bylo u Ronalda,“ řekl pro Gazeta Esportiva ředitel klubu Corinthians Mario Gobbi a trochu tak naznačil, že jisté kroky k příchodu bývalého slavného fotbalisty s alžírskými kořeny učiní. „Věřím, že bude hodně obtížné zrealizovat dva neuskutečnitelné sny v jednom roce,“ dodal.

Novým sponzorem možná bude Carrefour

Vedení slavného brazilského týmu ze Sao Paula bylo podobně pesimistické i před prosincovým příchodem Ronalda. Nejenže následně přemohlo ve vyjednávání nejeden evropský klub, Corinthians navíc dokázalo zlákat Ronalda i přes velký zájem odvěkého rivala Flamenga, které o hráčovy služby eminentně stálo.

Podle informací v mediích jsou ke všemu zástupci Corinthians na cestě k podpisu sponzorské smlouvy s francouzským řetězcem obchodů Carrefour jako hlavním sponzorem. Toho by vedení klubu rádo využilo i při vyjednávání se Zidanem.

Ronaldo působil v Relu Madrid se Zidanem po roce 2000, kdy byl prezidentem klubu zvolen Florentino Perez. Tito dva zmiňovaní hráči byli společně s Figem, Roberto Carlosem, Raulem a Davidem Beckhamem součástí takzvaných Galacticos, kteří v roce 2002 slavili titul v Lize mistrů.

Reklama