Hlavní obsah

Legendární Pelé obvinil Ronalda a Robinha z užívání drog

SAO PAULO

Legendární Pelé obvinil své krajany a hvězdy současného fotbalu Ronalda a Robinha z užívání drog. Osmašedesátiletý Brazilec tak učinil před soudem, kde vypovídal v případu svého syna Edsona Cholbiho do Nascimenta, který byl zapleten do rozsáhlé drogové kauzy.

Článek

"Bylo by nefér mluvit o tom, že fotbalisté berou drogy, když se to týká jen několika jedinců, jako je Ronaldo a Robinho," citovala Pelého výpověď největší brazilská rozhlasová stanice Jovem Pan. Podle trojnásobného mistra světa brali drogy na soukromém večírku jednoho obchodníka v Sao Paulu.

Pelé také před soudem kvůli braní drog zkritizoval slavného Argentince a velkého rivala o pozici nejlepšího fotbalisty všech dob Diega Maradonu. "Byl to výborný fotbalista, ale všichni bohužel vidí, co provedl se svým životem," uvedl.

Současný kouč argentinské reprezentace byl závislý na kokainu a v roce 2004 kvůli předávkování dokonce utrpěl zástavu srdce. V minulosti měl také problémy s alkoholem, ale nyní se osmačtyřicetiletý Maradona všech svých potíží zbavil.

Pelé před soudem vypovídal kvůli kauze, do které byl zapleten jeho osmatřicetiletý syn. Bývalý brankář Sao Paula byl zatčen spolu s dalšími 50 lidmi kvůli podezření z obchodu s drogami. Edson ale uspěl s tvrzením, že byl vždy pouze zákazníkem, a byl zbaven obvinění.

Dvaatřicetiletý Ronaldo se v současnosti pokouší obnovit kariéru po vážném zranění kolena v dresu brazilského celku Corinthians. O sedm let mladší Robinho je hvězdou Manchesteru City v anglické lize.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň