Hlavní obsah

Vítěz Coca-Cola školského poháru pojede do Milána za Jankulovským

PRAHA

Zajímavou motivaci mají účastníci fotbalového Coca-Cola školského poháru, jehož devátý ročník se chystá. Vítěz se na podzim podívá do milánského AC za českým reprezentantem Markem Jankulovským. Oznámili to pořadatelé na úterní tiskové konferenci v Praze.

Foto: Martin Malý

Boje v Coca-Cola školském poháru

Článek

Do soutěže se letos přihlásilo 1155 týmů, v nichž nastoupí 18 480 fotbalistů ve věku 12-15 let. „Jedná se o žáky 2. stupně základních škol a také o první až čtvrté ročníky víceletých gymnázií. Chceme dát mladé generaci správný impulz k aktivnímu životnímu stylu,“ uvedla zástupkyně firmy Coca-Cola Jana Prokešová.

Turnaj bude mít tři kola a závěrečné finále, do nějž postoupí 16 nejlepších týmů. Souboj o prvenství bude hostit pražský Strahov 8.-10. června, záštitu poskytlo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Českomoravským fotbalovým svazem. Finále bude ke shlédnutí v přímém přenosu na internetu.

Boje v Coca-Cola školském pohárufoto: Martin Malý

V průběhu poháru se konají pravidelné vzdělávací semináře pro trenéry a učitele. Garantem projektu je Jakub Dovalil, trenér reprezentační jednadvacítky. „Budoucí fotbalové hvězdy se nerodí jen ve velkých klubech, ale také na vesnicích a malých městech, kde začínající fotbalisty trénují rodiče a učitelé,“ uvedl Dovalil.

Ten vedl i Tomáše Necida, který je dlouhodobým patronem turnaje a zároveň jeho dvojnásobným účastníkem. „Nejlepšímu střelci turnaje předám křišťálovou kopačku,“ vzkázal z Moskvy útočník tamního CSKA.

Coca-Cola Školský pohár je celorepubliková soutěž, do níž se mohou přihlásit všechna školní družstva s výjimkou škol se sportovními třídami zaměřenými na fotbal. Jednotlivé týmy procházejí tříkolovým systémem turnaje a nejlepší postupují do národního finále.

Reklama