Hlavní obsah

Koller dal zase gól, takže jeho Samara vede ruskou ligu

MOSKVA/PRAHA

Český legionář ve službách Samary Jan Koller v ruské lize řádí. V sobotním utkání šestého kola na hřišti Dynama Moskva rozhodl gólem v 28. minutě nejen o vítězství Křídel sovětů, ale i o tom, že jeho tým se minimálně do nedělního zápasu CSKA Moskva s Rostovem usadil v čele ruské ligy.

Foto: Sport.cz

Jan Koller dal v dresu Samary v novém ligovém ročníku zatím tři góly.

Článek

Šestatřicetiletý Koller má v novém ročníku ruské ligy formu jako hrom.

„V letošní sezóně klademe ještě větší akcent na jeho roli v našem mužstvu a sázka nám dokonale vychází. Před každým zápasem hráčům připomínám, že v každé situaci a pozici musí hledat před soupeřovou bránu Jana, protože on je schopen se prosadit,“ pochvaloval si po utkání trenér Samary Leonid Sluckij a v duchu svých zvyklostí chválil i Jarošíka a děkoval mu za to, že na Kollera vedení a trenéry Samary upozornil.

Koller dal v šesti dosavadních zápasech tři branky a je společně s dalšími pěti hráči na čele tabulky kanonýrů ruské ligy.

Samara vstoupila do letošního ročníku ruské ligy, v němž plánuje umístění v první pětce, výborně. V šesti zápasech získala už třináct bodů, i když hrála jen dvakrát doma.

„Já se na tabulku nedívám a to, že momentálně vedeme ligu, pro mě nic neznamená. Důležité to bude po třiceti zápasech a nikoli po šesti, které zatím máme za sebou. Pro je mě je pozitivní to, že moje mužstvo je hladové po úspěchu, což se na hřišti a výsledcích projevuje. Ale dostat se do první pětky? To samé bude chtít CSKA, Spartak, Lomkomotiv, Petrohrad, Dinamo, “ glosoval kouč Samary Sluckij po výhře v Moskvě úspěšný start svého mužstva.

V dalších sobotních zápasech ruské ligy prohrála mistrovská Kazaň doma se Spartakem Moskva 0:2 a Zenit Petrohrad porazil Chimki 4:2.

Ruská fotbalová liga - 6. kolo:
Kazaň - Spartak Moskva 0:2, Dynamo Moskva - Samara 0:1 (28. Koller), Petrohrad - Chimki 4:2, Groznyj - Saturn MO 1:1.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Fiorentina - Plzeň 2 : 0 107. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  0 : 0 West Ham - Leverkusen 0 : 0 4. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen