Hlavní obsah

Koller není primitiv. A my také ne, rozčílil se kouč ruské Samary

MOSKVA/PRAHA

Dovolil si moc. „Koller je primitivní hráč, který umí střílet góly jen hlavou. A Samara je primitivní zrovna tak, protože spoléhá jen na Kollera,“ nechal se před zápasem šestého kola ruské fotbalové ligy s Křídly sovětů slyšet hlavní trenér moskevského Dynama Andrej Kobelev. Od Kollera a Samary se dočkal na trávníku rázné odpovědi. Po zápase ale také.

Foto: Sport.cz

Jan Koller rozhodl o výhře Samary nad Dynamem Moskva.

Článek

Samozřejmě že si tento výpad nenechal kouč Samary Leonid Sluckij líbit. Pochopitelně že po vítězství na hřišti Dynama, o která se postaral právě český legionář ve službách Křídel sovětů Koller, všechno svému kolegovi na lavičce Dynama vrátil i s úroky.

„Primitiv? Dynamu dal gól nohou. A dvě předchozí branky vstřelil v letošním ligovém ročníku také nohou, takže nevím, o čem trenér Dynama mluvil. Mimochodem - byl jsem moc rád, že mu Koller odpověděl právě v našem vzájemném duelu a umlčel tak tyto malicherné výpady,“ pravil Sluckij na tiskové konferenci moskevským novinářům.

Na šestatřicetiletého Kollera mu totiž nesmí nikdo sáhnout, natož aby se o něho slovem otřel.

„Po každém utkání ho mohu charakterizovat stejně - všechno co umí a co v sobě má, vždy stoprocentně odevzdá. Začíná to u standardních situací před naší bránou a končí jeho tahem na bránu a nesčetnými souboji v soupeřově šestnáctce, při nichž schytává spoustu ran. Pokaždé je to o jednom a tom samém - zda Koller branku dá či nikoli,“ vychvaloval po vítězství nad Dynamem trenér Sluckij českého kanonýra, jenž během své kariéry nastřílel zatím 174 gólů a v Klubu českých, resp. československých kanonýrů figuruje společně s Wieckem na sedmém místě.

Reklama