Hlavní obsah

Baroš dal v turecké lize už dvacátý gól, jeho Galatasaray vyhrál

Útočník Milan Baroš v sobotu zařídil svým dvacátým gólem v turecké lize vítězství Galatasaraye Istanbul nad Ankaragücü. Jubilejní branku v soutěži dal český fotbalista ve 13. minutě po faulu na brazilského záložníka Lincolna. V úvodu druhého poločasu se navíc na Barošovi vyfauloval Alžířan Buzíd, jenž dostal červenou kartu.

Článek

Baroš si proměněnou penaltou upevnil první místo v tabulce střelců, v níž má šestibrankový náskok před svými nejbližšími pronásledovateli, a koruna pro krále střelců už mu unikne jen stěží. Do konce soutěže zbývají tři kola. Baroš vydržel na hřišti do 89. minuty, kdy ho vystřídal Nonda.

Čtvrtý Galatasaray dál ztrácí čtyři body na třetí Trabzonspor, který zvítězil 3:1 na hřišti Kocaelisporu. Oba týmy však snížily odstup na druhé místo, na které klesl Sivasspor po domácí porážce 1:2 s Büyüksehirem.

Do čela tabulky se probojoval Besiktas díky vítězství 4:1 na hřišti Ankarasporu, ke kterému přispěl úvodním gólem zápasu bývalý liberecký útočník Slovák Filip Hološko. Jen první poločas odehrál za vítěze Tomáš Sivok, který dostal před pauzou žlutou kartu. Tomáš Zápotočný nenastoupil. Obhájci titulu mají v čele tabulky dvoubodový náskok.

Turecká fotbalová liga - 31. kolo:
Ankaraspor - Besiktas 1:4, Bursaspor - Konyaspor 3:0, Eskisehirspor - Antalyaspor 2:0, Fenerbahce - Denizlispor 1:0, Galatasaray - Ankaragücü 1:0 (Baroš gól z penalty), Genclerbirligi - Hacettepe 3:1, Kocaelispor - Trabzonspor 1:3, Sivasspor - Büyüksehir 1:2.

Reklama

Související témata: