Hlavní obsah

Slovákům se rozpadá útok, zranili se Šesták i Šebo

Dva slovenští fotbaloví útočníci jsou kvůli zranění mimo hru. Filip Šebo z Valenciennes má po tréninkovém zápase zlomené zápěstí, Stanislav Šesták z Bochumi se dnes ráno podrobil operaci třísel. Oba zřejmě vypadnou ze hry minimálně na tři až čtyři týdny, což je vyřadí ze závěru klubové sezóny a jen stěží stihnou 6. června kvalifikační zápas slovenské reprezentace se San Marinem.

Článek

Podle agentury SID měl šestadvacetiletý Šesták s tříslem již delší dobu potíže, které se stále zhoršovaly, a tak se lékaři rozhodli pro operaci. Pro Bochum to znamená, že v boji o záchranu v bundeslize přijde o svého nejlepšího střelce, který dosud zaznamenal devět branek.

Vedle toho Slovákům zřejmě vypadl i o rok mladší Filip Šebo z Valenciennes. Podle francouzských médií si zlomil při tréninkovém zápase zápěstí a do konce ligové sezony si už nezahraje. Šesták patří do základní sestavy slovenského týmu, zatímco Šebo je jednou z alternativ, kterou právě za něj kouč Vladimír Weiss měl.

Slováci uzavřou jarní část sezóny 6. června. V kvalifikačním zápase skupiny 3 o postup na mistrovství světa je čeká San Marino. Případná ztráta by nahrála českým fotbalistům, kteří mají v téže skupině již jen malé šance na postup.

Reklama

Související témata: