Hlavní obsah

Exslávista Tavares a reprezentace? Ne Francie nebo Česko, ale Senegal

PRAHA

Fotbalový záložník německého Hamburku a donedávna opora defenzivy pražské Slavie Mickael Tavares už nesní o reprezentaci Česka nebo Francie, ale Senegalu, odkud pochází jeho otec. Šikovný záložník už jednou pozvánku národního týmu západního státu Afriky odmítl, nyní toho ovšem lituje a rád by zemi čtvrtfinalistů mistrovství světa 2002 přeci jen reprezentoval.

Článek

Tavares během svého působení ve Slavii, kde působil od léta 2007 do zimy následujícího roku, upoutal svými kvalitními výkony velkou pozornost a není divu, že se začalo spekulovat o tom, zda-li tento šestadvacetiletý fotbalista nepožádá o české občanství, aby mohl reprezentovat Českou republiku na mezinárodní scéně.

"Kdyby se mi někdo z Čech ozval, určitě by to pro mě byla velká čest a byl bych za takovou možnost šťastný. Takže to není úplný výmysl, i když teď tomu nepřikládám velkou pozornost. Soustředím se hlavně na to, abych se prosadil v Hamburku," nechal se nedávno slyšet Tavares, jenž potvrdil, že o tomto tématu mluvil i s někdejším trenérem českého národního týmu Petrem Radou.

Podruhé nabídku neodmítne

Nyní je ale všemu jinak. Fotbalista bundesligového Hamburku, vlastnící francouzský a kapverdský pas, bude možná již brzy reprezentovat Senegal. Tomu se mohlo stát již před měsícem, kdy poprvé obdržel pozvánku od senegalského národního týmu na dvojzápas proti Ománu a Íránu. Jak informuje server goal.com, snad ještě kvůli vysněné představě, že bude jednou reprezentovat Francii, Tavares nabídku odmítl.

Poslední návštěva příbuzných v Dakaru během nedávné dovolené ovšem změnila hráčovo uvažovaní. Tony Tavares, legenda senegalského fotbalu a otec Mickaela, vyslovil své přání, aby jeho syn reprezentoval právě Senegal a ne žádnou jinou zemi. To očividně bývalého slávistu ovlivnilo, neboť se pro tamní média nechal slyšet, že by podruhé pozvánku neodmítl.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín