Hlavní obsah

Šmicer je patronem turnaje o cestu do Brazílie

Vladimír Šmicer, jeden z nejlepších fotbalistů české historie, je patronem desátého ročníku turnaje Danone Pohár národů, který je určen dětem sportovních tříd od deseti do dvanácti let. Pro vítěze republikového finále, jež se uskuteční 28. a 29. května v Písku, je připravena cesta na mezinárodní finále do brazilského Sao Paola.

Článek

„Závěrečného turnaje se zúčastním osobně. Těším se na to. Je úžasné, když vidím kluky běhat po hřišti za míčem s takovým elánem a úsilím. Mají obrovskou motivaci,“ prohlásil momentálně zraněný útočník Slavie Vladimír Šmicer, jenž ještě v barvách Liverpoolu vyhrál Ligu mistrů či Pohár UEFA.

Letošního desátého ročníku Danone Pohár národů se zúčastnilo v regionálních a barážových kolech celkem 153 týmů. Do finálového klání se dostaly třídy Sparty Praha, 1. FC Brno, výběr Okresního fotbalového svazu Ústí nad Labem a výběr Fotbalového svazu Praha.

Z tohoto kvarteta vzejde český zástupce pro finále v Brazílii, kde se zástupci čtyřiceti zemí utkají o celkové prvenství poprvé. Předešlé finálové ročníky vyvrcholily v Paříži, respektive v Lyonu. Turnaj je považován za neoficiální mistrovství světa dětí ve věku od deseti do dvanácti let a jeho celosvětovým patronem je legendární Francouz Zinedine Zidane.

Při loňském finále v pařížském Parku princů Česko zastupovala Jihlava, která skončila na výborném čtvrtém místě.

Reklama