Hlavní obsah

Bosna a Polsko zaplatí za fanoušky, hrozí jim i vyloučení z MS

CURYCH

Mezinárodní federace FIFA varovala fotbalové svazy Bosny a Polska, že v případě opakování výtržností fanoušků může dojít až na jejich vyloučení z bojů o mistrovství světa v Jižní Africe. Incidenty z březnového kvalifikačního bloku zatím disciplinární komise FIFA vyřešila pokutami, příště už ale podle svého dnešního prohlášení přistoupí k bodovému odpočtu nebo rovnou k vyřazení ze soutěže.

Článek

Bosnu přijdou desítky světlic v hledišti a na trávníku a jejich fanoušek na hřišti při utkání v Belgii na 50 000 švýcarských franků (894 740 korun). Polsko, které je soupeřem české reprezentace ve třetí skupině, zaplatí za počínání příznivců v Severním Irsku poloviční částku.

Zatímco v Genku musel být zápas v jednu chvíli na osm minut přerušen, polští fanoušci se v Belfastu vyřádili už před zahájením duelu. Také z jejich sektoru přilétly na hřiště světlice, chuligáni potom dokonce házeli různé předměty i po policii.

Pokutu 25 000 švýcarských franků zaplatí i řecký svaz, jehož fandové při duelu s Izraelem rozptylovali fotbalisty laserovým ukazovátkem. Navíc se v ochozech objevily transparenty s politickými hesly.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín