Hlavní obsah

Šestatřicetiletý útočník Blanco se vrací do mexické reprezentace

MEXIKO

Jeden z nejlepších mexických fotbalistů všech dob Cuauhtémoc Blanco se vrací do národního týmu. Šestatřicetiletý útočník sice loni v září oznámil konec reprezentační kariéry, ale nyní se nečekaně objevil v nominaci nového trenéra Javiera Aguirreho na nejbližší zápasy kvalifikace mistrovství světa.

Článek

Hráč Chicaga Fire a jeden z nejlépe placených fotbalistů MLS dosud za národní mužstvo nastoupil v 98 utkáních. Pokud se tedy "Vzlétající orel", jak zní jeho křestní jméno v řeči Aztéků, v červnu objeví v sestavě proti Salvadoru i proti Trinidadu, dovrší stovku reprezentačních zápasů.

V mexickém dresu, který oblékal už od roku 1995, Blanco nastřílel 34 branek. Dvakrát s týmem vyhrál mistrovství Severní Ameriky a v letech 1998 a 2002 se zúčastnil světového šampionátu.

Mexičanům zatím ve finálové skupině kvalifikační zóny CONCACAF patří za týmy USA, Kostariky a Hondurasu čtvrté místo, které jim nezaručuje přímý postup na MS v Jižní Africe, ale jen do baráže. Aguirre po posledních špatných výsledcích v dubnu vystřídal odvolaného švédského kouče Svena-Görana Erikssona.

Reklama

Související témata: