Hlavní obsah

Ronaldo se ještě na návrat do brazilské reprezentace necítí

SAO PAULO

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldo se ještě necítí na návrat do brazilské reprezentace, za niž hrál naposledy před třemi lety na mistrovství světa v Německu. Dvaatřicetiletý útočník ožil po návratu do Brazílie a je nejlepším střelcem svého celku Corinthians.

Článek

Právě v souvislosti s jeho dobrými výkony začali volat někteří fanoušci i novináři po tom, aby trenér Carlos Dunga obrozeného kanonýra povolal do národního týmu. Brazilce čekají v nejbližším období kvalifikační zápasy o postup na MS a také Pohár FIFA v Jihoafrické republice.

"V současnosti ještě nejsem v takové fyzické kondici, abych se mohl vrátit do reprezentace. Stále vyhlížím ještě lepší formu," uvedl na oficiálním webu brazilské federace Ronaldo, jenž je s 15 góly historicky nejlepším střelcem mistrovství světa.

Dvojnásobný světový šampion utrpěl loni v únoru během působení v AC Milán třetí vážné zranění kolena v kariéře a vrátil se domů do Brazílie. Letos v březnu začal nastupovat za klub Corinthians ze Sao Paula a v jeho dresu dosud nastřílel 10 gólů.

"Zlepšuju se každým dnem, na každém tréninku. Více trénuju a také mi pomáhá, že hraju zápasy jen jednou týdně," uvedl účastník čtyř světových šampionátů, jenž se netají přáním zahrát si i na pátém.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín