Hlavní obsah

Slavný brazilský kouč Luxemburgo se nakazil koronavirem

Slavný brazilský fotbalový trenér Vanderlei Luxemburgo se nakazil koronavirem a musel přerušit přípravu s týmem Palmeiras. Jediný kouč, jenž vyhrál brazilskou ligu pětkrát a v minulosti vedl i reprezentaci či Real Madrid, odevzdal pozitivní test v rámci kontroly celého mužstva

Foto: Sport.cz

Vanderlei Luxemburgo na tiskové konferenci.

Článek

"Palmeiras pravidelně testuje hráče i realizační tým a já byl pozitivní na covid-19. Jsem v karanténě, ale neměl jsem příznaky ani žádné potíže," řekl osmašedesátiletý Luxemburgo. V minulém týdnu podstoupil operaci žlučníku, ale už se znovu začal s Palmeiras chystat na možný začátek ligy v Brazílii.

Protože je jeho země druhou nejvíce zasaženou koronavirem na světě po USA, není jasné, zda se fotbalová sezona rozběhne. Navzdory kritice se zatím hrály jen zápasy ve státu Rio de Janeiro.

S Palmeiras ze Sao Paula vyhrál Luxemburgo brazilský titul v letech 1993 a 1994, pak to dokázal i s rivaly Corinthians, Cruzeirem a Santosem. Vedl také řadu dalších domácích klubů. U brazilské reprezentace strávil dva roky a dobyl s ní prestižní Copu América, Real trénoval rok do prosince 2005.

Reklama

Související témata: