Hlavní obsah

Ronaldo s Ronaldinhem chybějí v brazilské nominaci na Pohár FIFA

RIO DE JANEIRO

Brazilský kouč Carlos Dunga nevyslyšel přání fanoušků i médií a nezařadil do nominace na Pohár FIFA útočníka Ronalda, který v Corinthians oživil v minulých týdnech pověst kanonýra. V třiadvacetičlenném výběru pro červnový turnaj v Jihoafrické republice chybí i další bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho, jenž je naopak z formy a v AC Milán vysedává na lavičce náhradníků.

Článek

Ronaldo nastřílel od březnového návratu po těžkém zranění kolena za Corinthians deset gólů, ale sám se nechal slyšet, že na reprezentaci ještě nestačí. "Zatím nejsem připravený. Tohle není správná chvíle, abych se vrátil do národního týmu, zvlášť když jsem měl v posledních týdnech zdravotní potíže," uvedl nejlepší střelec v historii světových šampionátů.

Dunga prohlásil, že Ronalda sleduje, a připustil, že by ho mohl znovu povolat, pokud bude hrát ve své bývalé formě. Dvaatřicetiletý kanonýr nehrál za reprezentaci od mistrovství světa 2006.

Tahouny brazilského týmu, který před Pohárem FIFA čekají ještě kvalifikační zápasy o postup na MS proti Uruguayi a Paraguayi, mají být hvězdy Kaká a Alexandre Pato z AC Milán a Robinho z Manchesteru City.

Na turnaji v JAR, který tradičně předchází světovému šampionátu, se Brazilci utkají ve skupině s Egyptem, USA a Itálií.

Reklama

Související témata: