Hlavní obsah

VIDEO: Fotbaloví chuligáni se v Peru tvrdě střetli s policisty

LIMA/PRAHA

Devět policistů bylo v neděli zraněno při násilných nepokojích fotbalových fanoušků v hlavním městě Peru Limě, kde se před stadiónem Monumental střetli příznivci týmů Jose Galvez a Universitario de Desportes. Do potyček s policisty se následně zapojily stovky příznivců Universitaria, jen osm jich ale bezpečnostní složky zadržely.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbaloví fanoušci (ilustrační foto)

Článek

Konflikt před nedělním utkáním peruánské ligy vyprovokovaly stovky fandů týmu Universitaria, kteří se ve střetu s policisty nebály použít hole a na příslušníky zasahujících jednotek navíc házely kameny.

To ostatně potvrzuje i mluvčí policie Carlos Leon. „Znepřátelené skupinky fanoušků se pustily do sebe, načež se dostaly i do konfliktu s policií, která se rozvášněné davy snažila uklidnit. Při střetech házeli chuligáni hlavně kamení, což například zasahující policista Quiroz odnesl zraněním ve tváři a poraněnou pravou plící,“ okomentoval situaci Leon.

Během třicetiminutového střetu byly poničeny dva policejní vozy a devět dalších. Mnozí ze zraněných policistů opouštěli nemocnice na vozíčcích, další museli na pozorování zůstat v nemocnici přes noc.

Zápas skončil remízou 1:1.

Reklama

Související témata: