Hlavní obsah

Navrátilec z Anderlechtu Vlček si zahraje s hvězdami i mistry

Nejen slavnostní ceremoniál vrcholící předáváním zlatých medailí fotbalistům Slavie na mistrovském pódiu, jež hned po skončení závěrečného ligového duelu s Libercem vyroste na ploše stadiónu, zahrnuje scénář oslav obhajoby titulu nachystaný do Edenu. Po sobotní slávě dojde v pondělí od 18 hodin v Edenu i na exhibiční duel současného Jarolímova mužstva s týmem hvězd tvořeným bývalými slávisty.

Článek

Už loni Slavia podobný nápad měla, ale protože ke korunovaci došlo až v úplně posledním ligovém kole, nebyl čas zamýšlenou show uspořádat. Letos však získal Jarolímův tým mistrovský titul s dostatečným předstihem, takže zápas mistrů proti hvězdám se v pondělí od 18 hodin v Edenu uskuteční. Výtěžek z exhibice bude věnován Nadaci fotbalových internacionálů, která podporuje hlavně starší hráče.

 Aby internacionálové nevybírali popelnice

„Ročně dáme dohromady půldruhého miliónu korun, abychom pomohli hlavně nejstarším fotbalistům v jejich zdravotních a sociálních problémech. Nebýt naší pomoci, mnozí by museli vybírat popelnice,“ kvitoval ředitel Nadace Otakar Dolejš spolupráci se Slavií.

„Je to skvělá myšlenka. Pro fanoušky bude určitě paráda vidět pohromadě tolik slávistických hráčů z minulosti i přítomnosti,“ kvitoval chystanou show útočník Stanislav Vlček, který se po půldruhém roce ve službách belgického Anderlechtu Brusel vrací zase do Slavie.

V pondělí si v Edenu samozřejmě také zahraje. Poločas za hvězdy minulosti společně s Karlem Jarolímem, Ivo Knoflíčkem, Pavlem Kukou, Radkem Černým, Jiřím Štajnerem, Janem Suchopárkem, Radkem Bejblem či třeba Tomášem Necidem, druhou půli pak za současný mistrovský tým.

Vlček má jistotu, že neprohraje

„Alespoň mám jistotu, že neprohraju, protože jeden z mančaftů bude mít určitě navrch,“ uculoval se Stanislav Vlček, jenže v sešívaném dresu v Edenu ještě nikdy nenastoupil. Poprvé a zatím naposledy  si v novém slávistickém chrámu zahrál za českou reprezentaci loni před cestou na EURO proti Litvě.

„Jenže teď jsem se vrátil do úplně jiné Slavie, než z jaké jsem odcházel. Úspěšnější a hlavně sebevědomější, protože za tu dobu se tady udělal obrovský kus práce,“ srovnával Stanislav Vlček, který už si vybral i své místo v kabině mistra. „Hlavně mně šlo o to, abych neseděl někde úplně sám v koutě, jako když jsem před patnácti lety v Bohemce začínal s velkým fotbalem,“ vtipkoval navrátilec z Anderlechtu.

Reklama

Související témata: