Hlavní obsah

Adriano se ve Flamengu uvedl vítězným gólem

Brazilský fotbalista Adriano zazářil při svém debutu za Flamengo, s nímž podepsal smlouvu po předčasném rozvázání kontraktu v Interu Milán. Sedmadvacetiletý útočník přispěl k nedělní ligové výhře 2:1 nad Atletikem Paranaense vítězným gólem a podílel se i na první brance.

Článek

Adriano odehrál ve svém prvním soutěžním utkání po dvou měsících celých 90 minut, i když prý stále není ve formě. "Ale když se cítím dobře a šťastný, nezáleží na tom, jestli jsem stoprocentně fit nebo ne. Důležité je, že mám zpět svůj pocit štěstí a spokojenosti. To se nedá koupit za žádné peníze," uvedl účastník mistrovství světa 2006.

Čtyřiačtyřicetinásobný brazilský reprezentant Adriano se po sérii disciplinárních prohřešků odstřihl od Interu v dubnu, poté co se odmítl vrátit z kvalifikačního zápasu z Jižní Ameriky. Brazilec byl podle svých slov v Itálii nešťastný, naznačoval dokonce myšlenky o konci kariéry. Krátce poté, co se dohodl s Interem na rozvázání kontraktu, nicméně podepsal smlouvu ve Flamengu, v němž na konci devadesátých let zahájil kariéru.

Jeho návrat do klubu sledovalo v neděli na slavném stadionu Maracaná téměř 72.000 lidí. Adriano je potěšil už po necelé čtvrthodině hry, kdy dotíral na hostujícího obránce Antonia Carlose tak, že si dal vlastní gól. První branky se bývalý elitní kanonýr dočkal dvě minuty po přestávce, když skóroval hlavou po centru Leonarda Moury.

Reklama