Hlavní obsah

Ivan Hašek potvrdil, že bude kandidovat na předsedu ČMFS

zp,dosSport.cz

Fotbalový internacionál a trenér Ivan Hašek podle očekávání potvrdil, že bude kandidovat na funkci předsedy Českomoravského fotbalového svazu. Oznámil to na tiskové konferenci na stadiónu Slavie Praha. Nového předsedu zvolí valná hromada ČMFS 27. června, zatím jediným Haškovým protikandidátem je šéf Viktorie Žižkov Luděk Vinš. Uzávěrka přihlášek je o páteční půlnoci.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kandidát na předsedu Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek

Článek

Jako první podal oficiální přihlášku na předsedu ČMFS pouze majitel žižkovské Viktorie Luděk Vinš. Že jej doplní Hašek, bylo velmi pravděpodobné. Ve slávistickém fotbalovém chrámu se totiž sešel ve čtvrtek se zástupci krajů, kteří mu vyslovili svou podporu.

Mandát i od těch, kteří ho nevolili

"Na čtvrteční schůzce mně skutečně většina delegátů vyjádřila podporu. Dostal jsem mandát dokonce i o lidí, kteří mě na minulé valné hromadě nevolili. Ale až valná hromada 27. června ukáže, jaká ona avizovaná podporu skutečně je," nechal se slyšet Ivan Hašek hned poté, co oficiálně ohlásil kandidaturu.

"Rozmýšlel jsem se dlouho. V Dubaji, stejně jako po návratu domů, kde jsem si potřeboval promluvit hlavně s rodinou," vysvětlil nejžhavější kandidát na prvního muže českého fotbalu Hašek, proč kandidaturu oficiálně vyhlásil až v poslední den určený pro podání přihlášek.

Hašek: Jsem týmový hráč

"Sám však nic nezmůžu a měl bych pramalou šanci něco změnit, natož pak budovat. Jsem týmovým hráčem a proto potřebuji tým lidí, který bude pracovat se mnou," nechal se slyšet Ivan Hašek a dodával, že i proto je moc rád, že kandidaturu do výkonného výboru ohlásili fotbaloví internacionálové Karel Poborský či třeba Luboš Kubík.

"Ale hlásím dopředu, že žádné funkce nerozděluji a nikomu je dopředu neslibuji. Mám však určitou skupinu lidí, s níž chci spolupracovat. Ze Slavie i Sparty, z profesionálního i třeba amatérského fotbalu. Podstatné je, aby vyznávali stejnou fotbalovou filosofii jako já," vykládal. Dokonce i prozradil, že by si ve funkci reprezentačního trenéra dokázal představit slávistického kouče Karla Jarolíma a moc rád by v budoucnu spolupracoval s Vladimírem Šmicerem.

"To je ale opravdu budoucnost. Až valná hromada rozhodne," pravil realisticky.

Pochopitelně že ohlásil i hlavní prioritu, kterou zakotvil do svého volebního programu a s níž do voleb půjde. "Chci hlavně vrátit fotbalu důvěru lidí, chci jim ukázat, že se fotbal hraje pro ně a nikoli pro určitou skupinu strahovských funkcionářů," prohlásil.

Přetlak na křesla místopředsedů

Zatímco o funkci předsedy se budou ucházet jen dva muži, na tři křesla místopředsedů bude pořádný přetlak. Sport.cz zjistil, že na Strahově leží nebo tam doputuje třináct přihlášek. Někteří z kandidátů – mezi nimi třeba olomoucký šéf Jiří Kubíček nebo předseda dozorčí rady pražské Dukly Jindřich Rajchl – na přímý dotaz Sport.cz potvrdili, že se o funkce místopředsedů budou ucházet a přihlášku podají. Další kandidáti se ovšem mohou přihlásit v průběhu pátku.

Uzávěrka přihlášek pro kandidáty na funkce předsedy, místopředsedů a členů výkonného výboru je 5. června, valná hromada ČMFS by měla o novém šéfovi svazu a dvanáctičlenné generalitě rozhodnout 27. června v pražském hotelu Pyramida.

Reklama