Hlavní obsah

Po křesle předsedy touží tři muži - Hašek, Hrdlička a Vinš

Tři muži touží po křesle předsedy českého fotbalu. Na oficiálním seznamu kandidátů, který v pondělí dopoledne zveřejnil Českomoravský fotbalový svaz, skutečně jako uchazeči figurují Ivan Hašek, František Hrdlička a Luděk Vinš. Prakticky do písmene souhlasí i jména všech uchazečů o místa mezi strahovskou generalitou, jejichž kompletní seznam přinesl Sport.cz už v sobotu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kandidát na předsedu Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek

Článek

Seznam uchazečů o strahovská křesla, který dosluhující strahovského vedení odtajnilo v pondělí před polednem, žádné překvapení nenabízí. Až na dvě drobné korekce se shoduje se seznamem kandidátů, který Sport.cz získal a zveřejnil již v sobotu.

Onu výjimku představuje majitel žižkovské Viktorie Luděk Vinš, jenž ohlásil kandidaturu nejen na předsedu a místopředsedu za Čechy, ale nakonec i na člena výkonného výboru. Nově se na seznamu objevilo také jméno Petra Kotáska, který se o křeslo mezi strahovskou generalitou uchází jako kandidát moravských okresů a krajů.

Volební valná hromada, z níž by měl vzejít nový předseda a společně s ním dvanáctičlenný výkonný výbor, se ukuteční 27. června v Praze.

Vinš ohlásil kandidaturu jako první

Jako vůbec první ohlásil kandidaturu na funkci předsedy Luděk Vinš, v pátek ji oficiálně oznámil i Ivan Hašek, jenž je podle kursů sázkových kanceláří největším favoritem. Však také na jeho vítězství ve volbách byl vypsán nizoučký kurs 1,1.

Tak trochu záhadná je kandidaturu teplického bosse Františka Hrdličky. On sám tvrdí, že bezvýhradně podporuje Ivana Haška a kandidaturu ohlásil jen proto, aby existovala pojistka pro případ, že by si největší favorit kandidaturu rozmyslel. „Kandidaturu na předsedu mohu stáhnout kdykoli,“ řekl pro Sport.cz František Hrdlička. "Celou dobu jsem ale podporoval a pochopitelně dál podporuji Ivana Haška, od něhož očekávám, že přinese do českého fotbalu tolik potřebné systémové změny," dodával.

Dosavadní předseda ČMFS Pavel Mokrý splnil slovo a v novém výkonném výboru s neuchází o žádnou funkci.

Kdo všechno se uchází o strahovská křesla?
Předseda:
Luděk Vinš, František Hrdlička, Ivan Hašek
Místopředseda :
Za Čechy: Václav Chvála, Jindřich Rajchl , Petr Doležal , Luděk Vinš
Za Moravu: Jiří Kubíček , Tomáš Trucha , Dalibor Kučera, Zdeněk Zlámal
III. místopředseda: Jaroslav Vacek, Petr Doležal
Členové výkonného výboru za ligu:
Dušan Svoboda , Jaroslav Starka, Tomáš Trucha , Petr Doležal, Radek Bělák, Petr Voženílek, Miroslav Kříž, Jiří Rýva, Karel Poborský , Josef Jícha, Ladislav Minář, Lubomír Vlk, Pavel Marek , Zdeněk Dembiný, Luděk Vinš.
Předsedové řídící komise ČMFS:
Čechy: Rostislav Votík, Lubomír Sedláček, Robert Henn, Václav Severýn , Josef Hadraba
Morava : Dalibor Kučera , Vladimír Dostál, Pavel Nezval.
Členové výkonného výboru za kraje a okresy :
Za Čechy: František Běhounek, Václav Chvála, Milan Haškovec , Václav Severýn, Luboš Kubík , Vladimír Blažej, Petr Voženílek , Zdeněk Legát , Ladislav Čičmanec , Jaroslav Rezák, Zdeněk Krejčí, Petr Voženílek
Za Moravu: Pavel Blaha, Vlastimír Hrubčík , Miroslav Vrzáček, Petr Kotouček , Tomáš Trucha , Oldřich Jakubek, Daniel Havlík , Vladimír Trunda, Petr Kašný, Petr Kotásek.

Reklama