Hlavní obsah

Španělští fotbalisté deklasovali Ázerbájdžán a mají rekord

BAKU

Španělští fotbalisté deklasovali v úterním přípravném utkání v Baku domácí reprezentaci Ázerbájdžánu 6:0 i díky hattricku Davida Villy během 11 minut. Kontinentální šampioni si tak připsali 32. zápas v řadě bez porážky a stanovili nový evropský rekord.

Článek

Španělé naposledy prohráli v listopadu roku 2006 s Rumunskem a dnes jejich série v ohrožení nebyla. O bezpečný náskok se postaral v závěru poločasu kanonýr Valencie Villa, jenž se trefil ve 34., 39. a 45. minutě. Hattrick završil z penalty po faulu na kapitána Arsenalu Fabregase, jenž po pádu na zem utrpěl krvavé zranění hlavy. Další branky přidali po přestávce Rierra, Guiza a Torres.

Mistři Evropy překonali v Baku rekord v neporazitelnosti, o nějž se dělili spolu s hvězdnou maďarskou generací z 50. let minulého století. Světový rekord 35 zápasů bez prohry drží Brazílie z let 1993-1996, u níž FIFA započítává jako remízy i porážky po penaltovém rozstřelu.

Španělé mohou výkon pětinásobných mistrů světa minimálně vyrovnat už na blížícím se Poháru FIFA v Jihoafrické republice, kde je od neděle čekají v základní skupině Nový Zéland, Irák a tým pořadatelské země.

Přípravná fotbalová utkání:
Cannes: Bosna a Hercegovina - Omán 2:1.
Kapské město: Polsko - Irák 1:1 (0:0)
Branky: 53. Karím - 71. Roger. Diváci: 1500.
Sestava Polska: Przyrowski - Polczak, Žewlakow, Bosacki (46. Rzežniczak), Krzynówek (46. Komorowski) - Peszko, Tralka, Dudka, Murawski, Wilk (46. Roger) - R. Lewandowski (46. Saganowski).
Baku: Ázerbájdžán - Španělsko 0:6 (0:3)
Branky: 34., 38. a 45. z pen. Villa , 67. Riera, 71. Guiza, 87. Torres.

Reklama

Související témata: