Hlavní obsah

Vítězem Coca-Cola školského poháru se stala ZŠ Novolíšenská z Brna

Nejlepším týmem 9. ročníku fotbalového turnaje Coca-Cola Školský pohár se stala ZŠ Novolíšenská z Brna, která v rozhodujícím zápase vyhrála nad ZŠ Na Stínadlech z Teplic 1:0 po pokutových kopech. Vítězný tým se nyní muže těšit na zájezd do Itálie, jehož vrcholem bude návštěva ligového utkání AC Milán.

Foto: Martin Malý, Sport.cz

Radost mladých fotbalistů ze ZŠ Novolíšenská Brno, vlevo je bývalý reprezentační trenér Petr Rada

Článek

Ve finálovém zápase se v obou poločasech střelecky přes několik slibných šancí nikdo neprosadil a o vítězi tak musely rozhodnout penalty. V těch jednoznačně dominoval brněnský brankář Matěj Konečný, který kryl 3 pokusy hráčů z Teplic. „Moc jsme se na turnaj těšili, chtěli jsme obhájit loňské 6. místo. Nakonec to vyšlo mnohem líp. Kluci se snažili, hráli kolektivně, podělili se i o góly,“ řekl Miroslav Staněk, trenér vítězů, k úspěchu svého týmu.

Třídenní finálový turnaj v tréninkovém centru AC Sparta Praha nabídnul zajímavou podívanou. Nejlepším střelcem turnaje se stal se 14 góly v pěti zápasech Josef Gabčo z Neratovic, který převzal speciální cenu, křišťálovou kopačku, věnovanou patronem turnaje Tomášem Necidem. „Moc rád bych Necida následoval a jednou hrál, stejně jako on, v reprezentaci,“ zhodnotil svůj výkon Gabčo.

Radost mladých fotbalistů ze ZŠ Novolíšenská Brnofoto: Sport.cz/Martin Malý

„Velmi nás teší dlouhodobý zájem školních týmu i jejich učitelů a trenérů o účast v turnaji,“ řekla Kateřina Pospíšilová ze společnosti Coca-Cola a dodala: „Potvrzuje se, že v rámci projektu mohou upoutat pozornost fotbalových skautů i hráči, kteří dosud nebyli zařazení do ligových žákovských družstev“.

Coca-Cola Školský pohár je celorepubliková soutěž určená žákům a žákyním II. stupně ZŠ a prvních až čtvrtých ročníků víceletých gymnázií. Mohla se do něj přihlásit všechna školní družstva s výjimkou škol se sportovními třídami zaměřenými na fotbal. Jednotlivé týmy z celkového počtu 1155 prošly tříkolovým systémem turnaje a 16 nejlepších postoupilo do národního finále. Nad turnajem převzalo záštitu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Projekt také dlouhodobě podporuje Českomoravský fotbalový svaz.

ZŠ Novolíšenská Brno - ZŠ Na Stínadlech Teplice 0:0 (na pokutové kopy 3:1)

Reklama