Hlavní obsah

Fotbalisté Brazilci proměnili hotel v JAR v pevnost

Brazilští fotbalisté nechtějí být při Poháru FIFA, který v Jihoafrické republice začíná v neděli, atrakcí pro fanoušky. Jejich pobyt v Bloemfonteinu proto provázejí přísná bezpečnostní opatření a příznivci se k hotelu s hráči nedostanou blíž než na jeden kilometr.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Brazilec Robinho (vpravo) oslavuje se svým spoluhráčem Kaká branku do sítě Paraquaye v kvalifikačním utkání o postup na MS v JAR.

Článek

"Bezpečností opatření jsou opravdu přísná," řekl agentuře AP pracovník ostrahy hotelu Bloem Spa Lodge Godfrey Kealeboga. "Nesmíme nikoho pustit do blízkosti hráčů, fanoušci tady nikoho neuvidí," dodal.

Brazilci se zjevně poučili z mistrovství světa před třemi lety, kdy fanoušci mohli chodit téměř na všechny tréninky. Tým poté vypadl ve čtvrtfinále s Francií a tehdejší trenér Carlos Alberto Parreira a vedení svazu označil přílišnou otevřenost za hlavní důvod neúspěchu.

Obhájci trofeje Brazilci, kteří se na Pohár FIFA dostali díky triumfu na mistrovství Jižní Ameriky, se ve skupině utkají s Egyptem, Itálií a USA.

Reklama

Související témata: