Hlavní obsah

Nadějný fotbalista Toprak se vážně zranil při výbuchu motokáry

FREIBURG

Talentovanému německému fotbalistovi Ömeru Toprakovi z Freiburgu hrozí po vážné nehodě při závodě motokár konec slibně načaté kariéry. Mistru Evropy do 19 let explodovala při předjížděcím manévru nádrž vozu a obránce utrpěl těžké popáleniny především na nohách a zádech. Havárií se zabývá policie.

Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto

Článek

"Momentálně jde hlavně o to, aby byl vůbec zdravý. Není vůbec jisté, zda bude moci znovu hrát. Bude trvat měsíce, než se bude moci postavit na nohy," řekl otřesený předseda Freiburgu Achim Stocker. Podle něho bude možné uvažovat o vyhlídkách na návrat k fotbalu nejdříve za půl roku.

Devatenáctiletý mladík, jenž je považován za jeden z největších talentů německého fotbalu, je hospitalizován na specializované klinice v Tübingenu, kde ho čeká série transplantací kůže.

Ve Freiburgu se při své premiérové sezoně mezi profesionály prosadil do základní sestavy a s klubem oslavil postup do první ligy. "Nikoho lepšího jsem v posledních letech mezi juniory neviděl," řekl na Toprakovu adresu mistr světa z roku 1990 Jürgen Kohler.

Reklama