Hlavní obsah

Ljungberg pomohl v MLS Seattlu ukončit čekání na výhru

NEW YORK

Švédský internacionál Fredrik Ljungberg vstřelil svůj druhý gól v zámořské lize MLS. Bývalý dlouholetý hráč Arsenalu v sobotu otevřel ve 42. minutě skóre zápasu, v němž nováček soutěže Seattle porazil 2:1 fotbalisty San Jose.

Článek

Ljungberg se podílel i na druhé brance vítězů, na kterou přihrál po necelé hodině hry kolumbijskému útočníkovi Fredymu Monterovi. Seattle se dočkal vítězství po šesti zápasech a pojistil si třetí místo v Západní konferenci.

O neporazitelnost přišli po deseti zápasech fotbalisté Los Angeles, kteří doma podlehli 0:2 Realu Salt Lake. Mužstvu Galaxy, ke kterému se po hostování v AC Milán ještě stále nepřipojil David Beckham, chyběl i Landon Donovan, jenž je s americkou reprezentací na Poháru FIFA.

Kalifornský klub sice prohrál poprvé od 4. dubna, mezitím ale ztrácel body častými remízami. Na kontě má pouze dvě vítězství z třinácti zápasů a v tabulce Západní konference je třetí od konce.

Souboj o první místo ve Východní konferenci vyhrál  D.C. United

Souboj o první místo ve Východní konferenci vyhráli fotbalisté D.C. United, kteří porazili dosud vedoucí Chicago 2:1. V utkání skórovali pouze jihoameričtí hráči.

Washingtonský klub šel do vedení díky penaltě svého bolivijského kapitána Jaimeho Morena, za Chicago vyrovnal guatemalský záložník Marco Pappa. Vítězný gól dal z volného kopu Argentinec Christian Gomez. Šanci vybojovat remízu promarnil bývalý útočník Fulhamu Brian McBride, jehož penaltu ve druhém poločase zneškodnil gólman D.C. United Josh Wicks.

Fotbalová MLS:
D.C. United - Chicago 2:1, Toronto - New York 2:1, Dallas - Houston 1:3, Kansas City - New England 3:1, Los Angeles - Real Salt Lake 0:2, Seattle - San Jose 2:1.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň