Hlavní obsah

Peruánská reprezentace zapomněla po utkání v Kolumbii fotbalistu

Peruánská fotbalová reprezentace zapomněla po utkání kvalifikace mistrovství světa s Kolumbií v Medellínu jednoho hráče. Útočníkovi Hernánu Rengifovi nikdo neřekl o změně odletu a hráč Lechu Poznaň zůstal sám v hotelu. Členové výpravy si všimli jeho nepřítomnosti, až když letadlo s týmem přistálo v Limě.

Článek

Rengifo nepřešel příhodu jen tak a zkritizoval vedení peruánského fotbalu. "To, co se stalo, padá na vrub šéfů svazu. Oni vědí, že jsou za to zodpovědní," řekl listu El Bocon fotbalista, který v národním týmu odehrál jedenáct zápasů a dal dva góly. "V našem fotbale už se toho stalo tolik, že člověka neobvyklé situace nepřekvapí," uvedl naštvaný hráč.

Podle peruánských médií jde o další důkaz, že ve vedení fotbalového svazu panuje chaos. Hráčská unie hrozí bojkotem reprezentace, pokud nenastanou změny.

Peruánci, kteří si na mistrovství světa zahráli naposledy v roce 1982, podlehli ve středu v Medellínu domácí Kolumbii 0:1. V tabulce jihoamerické kvalifikace jsou beznadějně poslední s jedinou výhrou ze 14 zápasů.

Reklama

Související témata: