Hlavní obsah

VIDEO: Rada proti Strakovi, aneb legendy se sejdou na Julisce

PRAHA

Tak to bude něco! Exreprezentační trenér Petr Rada v dresu pražské Dukly a proti němu stále ještě úřadující kouč národního mužstva František Straka v rudých barvách Sparty. I takovýto souboj totiž nabídne druhý ročník turnaje pražských fotbalových internacionálů v neděli 21. června na pražské Julisce.

Článek

Zatímco Petr Rada si už dres Dukly v úterý vyzkoušel, jeho nástupce u kormidla české reprezentace František Straka na sebe ten sparťanský nasouká až před nedělním dopoledním zápasem, jímž II. ročník turnaje fotbalových legend v 10:30 na pražské Julisce odstartuje. Od 11:45 se střetnou internacionálové Slavie a Bohemians, odpoledne se nejprve ve 14:15 střetnou poražené celky o třetí místo, finále je pak na programu v 15:45.

Celá plejáda slavných postav

Všechny čtyři pražské celky nahlásily celou plejádu slavných fotbalistů let minulých. V barvách Sparty, která obhajuje primát z prvního ročníku, se představí kupříkladu žhavý kandidát na nového šéfa českého fotbalu Ivan Hašek, současný letenský trenér Jozef Chovanec, ale třeba i zmiňovaný František Straka, Horst Siegl, Marek Trval nebo Vladimír Táborský.

Slavia nominovala trenéra Karla Jarolíma a společně s ním Ivo Knoflíčka, Pavla Kuku, Milana Šimůnka či Ivo Lubase. Barvy klokanů budou hájit Zdeněk Hruška, Stanislav Levý, Jiří Sloup, Přemysl Bičovský, Karol Dobiaš, František Knebort a z trenérské lavičky pak Antonín Panenka. Za Duklu si pak zahrají kromě Petra Rady i Jiří Němec, Ladislav Vízek, Jan Fiala, Milan Luhový a další velké postavy českého fotbalu, které Juliskou prošly.

Pamětní deska Pluskalovi

Součástí fotbalové slávy na pražské Julisce bude i odhalení pamětní desky legendárnímu Svatopluku Pluskalovi, stříbrnému ze světového šampionátu v roce 1962 v Chile a jednomu z mála československých fotbalistů,  jenž si zahrál ve výběru světa.

Vyhlášena bude i Hvězdná jedenáctka pražské Dukly, jak ji zvolili fanoušci. Mimochodem - tvoří ji brankář Viktor, obránci Fiala, Čadek, Pluskal a Ladislav Novák, záložníci Geleta, Masopust a Gůjdůšek a útočníci Vízek, Nehoda a Kučera.

Pro fotbalové fanoušky, kteří mají na Julisku vstup zdarma, je nachystána i autogramiáda a spousta zajímavých soutěží. Jednou z nich je i soutěž o nejvyššího, nejmenšího a nejtěžšího hráče turnaje.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín