Hlavní obsah

V Čechách Dušana Uhrina nechtěli, proto se upsal bratislavskému Slovanu

Zdeněk PavlisSport.cz

V Čechách ho nechtěli, takže se upsal Slovákům. „Rok jsem si od fotbalu odpočinul a do trénovaní mám zase obrovskou chuť,“ svěřoval se pro Sport.cz kouč českých vicemistrů Evropy z šestadevadesátého Dušan Uhrin, než přijal nabídku bratislavského Slovanu. V tuzemsku se ucházel o reprezentační post, ale fotbalová generalita ho zavrhla a dala přednost Františku Strakovi.

Foto: Archiv

Trenér Dušan Uhrin se upsal bratislavskému Slovanu.

Článek

Někdejší kouč Chebu, Sparty, Bohemians, ale třeba i saudskoarabského klubu Al Nasr či izraelského Maccabi Haifa nebo švédského AIK Stockholm Dušan Uhrin se však nad podraz strahovských bafuňářů povznesl.

„Nabídek jsem dostal hned několik. Hlavně ze zahraničí. Třeba od jistého Kanaďana, který chce koupit západoevropský fotbalový klub na velice solidní úrovni. Láká mě, abych tam šel dělat trenéra a manažera současně,“ prozradil pro Sport.cz Dušan Uhrin, že z nabídek si může vybírat.

Roční odpočinek už byl dlouhý

„V Dinamu Tbilisi jsem skončil před rokem, a i když mě k návratu přemlouvají, do Gruzie už zpátky nechci. Nejpozději od července ale chci zase někde působit,“ naznačoval v rozhovoru pro Sport.cz, že by mohl zamířit i na Slovensko.

Tam se nakonec skutečně objevil. Nejprve v sobotu, když byl v Prievidzi navštívit bratra Jaroslava a při té příležitosti se setkal s generalitou bratislavského Slovanu, poté v úterý, kdy na Tehelném poli jednal o podmínkách svého angažmá a pak se vydal za mužstvem „belasích“ na soustředění do Výhní. Už v pondělí Sport.cz informoval, že Uhrin je se Slovanem de facto dohodnutý.

„Delší kontrakt než na rok nepodepíšu. To už je moje zásada,“ hlásil Dušan Uhrin.

Slovan vsadil na Uhrinovy zkušenosti

„O detailech smlouvy budeme teprve jednat, ale chceme, aby trenér s takovým renomé a tolika zkušenostmi působil ve Slovanu po celou tuto sezónu. Bude náročná, neboť nás čeká boj o Ligu mistrů, do níž bychom se chtěli dostat,“ hlásil generální manažer bratislavského Slovanu Dušan Tittel. Mimochodem - belasí by se mohli ve třetím předkole Ligy mistrů utkat s pražskou Slavií.

O tom, jaký bude další osud bývalého reprezentanta a poté trenéra Ladislava Pecka, jenž Slovan k titulu přivedl, nechtěl nikdo z vedení belasích zatím mluvit. Je dost dobře možné, že Uhrin bude hlavním trenérem a Pecko prvním trenérem či asistentem.

Slovan, jenž po příchodu slovenského milionáře Ivana Kmotríka vstal z popela a chce navázat na svou slavnou minulost, má na podzim velké ambice. Jeho kádr posílili Japonec Watai, jenž přišel ze slovinské Nove Gori, bosenský záložník Božič, který hrál za maďarské Ujpest Budapešť a Salat z Petržalky.

Reklama

Související témata: