Hlavní obsah

Berlusconi chce bojovat proti astronomickým částkám za fotbalisty

ŘÍM

Majitel AC Milán a italský premiér Silvio Berlusconi chce bojovat proti astronomickým přestupním částkám za fotbalisty. Ceny za hráče se podle něj vymykají normální ekonomice.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

"Ceny ve fotbale jsou naprosté šílenství," citovala v neděli Berlusconiho agentura Reuters. "Když se na ta čísla podíváte, tak zjistíte, že se naprosto vymykají normální ekonomice. Není tam žádná úměra a to nejde," uvedl.

Berlusconi zkritizoval přehnané ceny fotbalistů navzdory tomu, že jeho AC Milán vydělal na utrácení Realu Madrid, když do Španělska prodal Brazilce Kaká za 68 miliónů eur (asi 1,83 miliardy korun). "Bílý balet" se pak dohodl s Manchesterem United na příchodu Cristiana Ronalda za rekordních 94 miliónů eur (2,5 miliardy korun).

"Měli bychom si zachovat alespoň minimální smysl pro slušnost a praktičnost. Některé částky prostě nemůžete utratit. Musím proti tomu něco podniknout, protože něco takového je naprosto nepřípustné," dodal. Co chce proti utrácení vysokých částek ve fotbale učinit, však Berlusconi neprozradil.

Reklama

Související témata: