Hlavní obsah

Za vyřazením Egypta z Poháru FIFA prý stojí média

JOHANNESBURG

Zástupci egyptské fotbalové reprezentace prohlásili, že za vyřazení jejich týmu ze základní skupiny Poháru FIFA v Jižní Africe mohou "mediální lži". Nelíbily se jim informace o tom, že hráči byli údajně okradeni prostitutkami, které si měli přivést na pokoj po vítězném utkání s Itálií. To se prý mělo promítnout na psychice hráčů a následné prohře 0:3 s USA.

Článek

Pokoje egyptských fotbalistů byly vykradeny během čtvrtečního utkání s Itálií, které africký šampión vyhrál 1:0. Hráčům zmizelo celkem 2400 dolarů (asi 45 tisíc korun). Podle jihoafrického listu City Press však policie ani u jednoho z pokojů nebo trezorů v nich neobjevila známky násilného vniknutí.

Deník naopak s odvoláním na policejní zdroj uvedl, že záběry z bezpečnostních kamer ukazují, jak se během večírku s fotbalisty po pokojích pohybují spoře oděné ženy. To egyptská výprava rezolutně odmítla.

"Hráči jsou na tom teď opravdu špatně psychicky kvůli lživým informacím, které se objevily v místních médiích," uvedl vedoucí egyptské výpravy Mahmúd Táhir. "Média způsobila celou tuhle škodu. Na hráče to mělo velký vliv, což vedlo k vyřazení. Jsme opravdu šokováni," dodal.

Táhir zároveň prohlásil, že hráči byli skutečně okradeni zloději již během zápasu. "Žádný cizinec, žádná žena nebo dívka, zkrátka nikdo nepřišel po našem příchodu na patro, ve kterém bydlela egyptská reprezentace. Po zápase se hráči odebrali na pokoje, kde zjistili, že byli okradeni," řekl Táhir.

Egypťané proto žádají po trojici jihoafrických deníků oficiální omluvu ze nepravdivé informace."V opačném případě podnikneme právní kroky," naznačil Táhir možnost případné žaloby.

Reklama

Související témata: