Hlavní obsah

Hašek: Ideálním kandidátem na předsedu by byl Švejk

PRAHA

Sobotní volba předsedy Českomoravského fotbalového svazu může Ivanu Haškovi, horkému kandidátovi, diametrálně změnit život. Nervové zhroucení mu však zjevně nehrozí, ba naopak, dva dny před volbou Hašek při on-line chatu se čtenáři Sport.cz humor rozhodně neztrácel. „Ideálním kandidátem na předsedu by byl určitě Švejk,“ zněla jedna z Haškových odpovědí.

Foto: Karel Felt, Právo

Kandidát na předsedu Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek během chatu se čtenáři Sport.cz.

Článek

Čtenáři Sport.cz žhavého kandidáta na předsedu Haška v otázkách nijak nešetřili, o čemž například svědčí dotaz ohledně věku, v němž by mladí fotbalisté měli z Česka do zahraničních lig odcházet. „Fotbalisté by měli odcházet do zahraničí po dovršení plnoletosti, tedy v osmnácti letech. Nejlepší by bylo ale, aby odcházeli ještě později a působili delší čas u nás,“ myslí si Hašek.

O Strakovi později

Hašek, během své fotbalové aktivní kariéry také velký cestovatel, bez váhání odpověděl i na dotaz týkající se i nynějšího působení Františka Straky na postu hlavního reprezentačního kouče. „Řešení reprezentačního trenéra bude jistě záležitostí nového vedení, které bude jednat o kouči reprezentace a především jako jedním z prvních s panem Strakou. Nezlobte se, že nejsem víc konkrétní, ale je rozdíl mezi kandidátem a předsedou,“ poznamenal Hašek.

Jasno má i v budoucí činnost fotbalových rozhodčích. „Rozhodčí jsou nedílnou součástí našeho fotbalu a jeho důležitým článkem. Je potřeba zavést součinnost komise rozhodčích profesionálního fotbalu a komise rozhodčích výkonnostního a amatérského fotbalu, aby byly naprosto jasné postupy rozhodčích do vyšších soutěží. Je třeba se zamyslet i nad tím, zda by nebylo dobré zavést známkování rozhodčích oběma mužstvy,“ poznamenal kouč se zkušenostmi z Japonska i Spojených arabských emierátů.

Od jednoho ze čtenářů Sport.cz dostal Hašek nabídku, aby se zasnil a vybral mužstvo, v němž by chtěl hrát, kdyby mu bylo dvacet let a měl celou fotbalovou kariéru před sebou. „Bohužel už je to čtvrtstoletí za mnou a asi každý hráč má v tomto věku sen hrát v nějakém špičkovém velkoklubu. U mě to byla Barcelona, Real, Arsenal, Manchester, ale nabídka bohužel nepřišla,“ odpověděl Hašek s tím, že jeho vůbec nejoblíbenějším klubem je londýnský Arsenal.

Nejlepšími svěřenci Rosický a Feindouno

Tým Kanonýrů z Londýna se také vázal k další odpovědi kandidáta na post ČMFS. Ta se týkala otázky na nejlepšího fotbalistu, kterého Hašek kdy jako trenér vůbec vedl. „Rosický a Pascal Feindouno, kapitán národního mužstva Guineji. Tito dva hráči jsou výjimeční,“ vysekl hned odpověď z rukávu Hašek, jenž prvně jmenovaného vedl ve Spartě, a druhého při svém francouzském angažmá v Saint-Étienne v letech 2006-07.

Na trenérské působení ve Spartě, ve Štrasburku a v Al-Ahlí vzpomíná pětačtyřicetiletý internacionál jako na své nejoblíbenější a o tom, kdo by byl nejvhodnějším kandidátem na post předsedy Českomoravského fotbalového svazu má také jasno. „Ideálním kandidátem na předsedu by byl rozhodně Švejk,“ řekl Hašek v reakci na asociaci svého jména se slavnou českou literární postavou.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň