Hlavní obsah

Poborský místopředsedou ČMFS nebude, stáhl kandidaturu

PRAHA

Bývalý fotbalový reprezentant Karel Poborský nebude kandidovat na post místopředsedy Českomoravského fotbalového svazu. Na tom ho chtěl nejžhavější kandidát na post předsedy ČMFS Ivan Hašek. Poborský přesto stáhl svou kandidaturu a hodlá se ucházet pouze o post řadového člena výkonného výboru.

Článek

Bývalý fotbalista Manchesteru United či Lazia Řím kandidaturu podal, ale na Strahově ho zapomněli zařadit do seznamu. Později však byl na kandidátku dopsán. K radosti Ivana Haška, který by chtěl v případě svého zvolení spolupracovat s lidmi, které si sám vybere. "Sám ale nezmohu nic, je to stejné, jako kdybych řídil autobus bez volantu," řekl Hašek na začátku týdne na tiskové konferenci, na níž představoval svůj program.

"Možná někomu budu připadat jako snílek, ale Karel Poborský mi přijde jako vhodný kandidát na místopředsedu za ligu," prohlásil Hašek, čímž přímo schválil Poborského kandidaturu. Předseda představenstva Českých Budějovic Poborský se nakonec rozhodl, že kandidovat nebude a svou nominaci stáhl.

"Už z počátku jsem avizoval, že chci kandidovat do výkonného výboru za ligu. I další lidé podali kandidátek víc, tak jak to bývá zvykem. Věci se následně začaly vyvíjet a po včerejších finálních jednáních jsem se rozhodl zůstat jen kandidátem na post ve výkonném výboru," prozradil Sport.cz Poborský.

Při sobotních volbách tak budou na funkci místopředsedy za ligu kandidovat generální ředitel Slavie Petr Doležal, vlastník plzeňského klubu Miroslav Kříž a nynější místopředseda Jaroslav Vacek.

Reklama