Hlavní obsah

Poborský: Reálné šance na zvolení do výkonného výboru mám, jsem nad věcí

Svou kandidaturu na post místopředsedy fotbalového svazu Karel Poborský stáhnul a redakci Sport.cz potvrdil, že se bude ucházet jen o pozici člena výkonného výboru za ligu. Autor slavného lobu z ME 1996 také ubezpečil, že se od něho nekalé praktiky v boji o pozici ve svazové generalitě očekávat nemohou. „Takový já nejsem, zůstávám nad věcí,“ prozradil Sport.cz Poborský.

Článek

Proč jste se rozhodl kandidaturu stáhnout?

Už od počátku jsem avizoval, že chci kandidovat do výkonného výboru za ligu. I další lidé podali kandidátek víc, tak jak to bývá zvykem. Věci se následně začaly vyvíjet a po včerejších finálních jednáních jsem se rozhodl zůstat jen kandidátem na post ve výkonném výboru.

Nepřesvědčilo vás ani vyjádření Ivana Haška, uchazeče na předsedu, jenž vás jako kandidáta na post místopředsedy veřejně podporoval?

Určitě mě to od Ivana potěšilo. Jsme spolu v denním kontaktu. Ale jak říkám, měl jsem ambice do výkonného výboru a u těch jsem se rozhodl nakonec setrvat.

Věříte, že vás valná hromada zvolí a že tedy pozici ve výkonném výboru zaujmete?

Kdybych si to nemyslel, tak bych nekandidoval. Věřím, že reálné šance ke zvolení mám.

Jaké kroky jste pro to učinil?

Absolvovali jsme spoustu schůzek, jednání a telefonátů. Tak jak to v těchto případech bývá. Asi se to nijak neliší od činnosti ostatních kandidátů na tento post. Je to politikaření.

S ostatními kandidáty na členy výkonného výboru jste v kontaktu?

Jistě že jsme ve spojení. Těch lidí zase není tolik, fotbalový svět je o pár lidech. Samozřejmě spolu nějak vyjednáváme.

Funguje mezi vámi jako konkurenty nějaká nevraživost?

Mým záměrem je fotbal sjednotit. Jsem nad věcí. Z mého pohledu o žádné nevraživosti nemůže být řeč.

A od vašich protikandidátů něco podobného necítíte?

Přečtěte si noviny a udělejte si obrázek sám.

Jak vám ve výkonném výboru mohou pomoci vaše zkušenosti funkcionáře z Českých Budějovic?

Mohou pomoci zásadním způsobem. Již několik let vykonávám nejvyšší funkci na klubové úrovni. A bezesporu mám také něco za sebou jak hráč. Z toho pohledu mám českému fotbalu hodně co dát.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín